rudy992 Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 Chyba moje pytanie jest retoryczne, a brzmi ono tak - czy z 2/5 hełmu da się zrobić cały hełm?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 jasne tylko trzeba w to włożyć troche pracy i wysiłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy992 Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 jak powymierzać żeby dorobić drugi bok hełmu ??, jakie ma wymiary cały chełm?? i ostatnie pytanie, co wziąć na szkielet drugiego boku oraz góry ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 2/5 hełmu według mnie trudno będzie i sądzę że się nie opłaca.Raczej znajdz w lepszym stanie.pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Zacznijmy od tego rozmowę, co to za hełm dobrze by by było jak byś zamieścił zdjęcia tego hełmu i wtedy będziemy myśleć jak go połatać. Zdjęcia bardzo dużo pomogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy992 Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 ogryzek hełmu niemieckiego, może i racja że niema sensu go rekonstruować... (obrysowałem krawędzie oraz dziury jakby ktoś nie widział) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Wierzę Ci na słowo, ze to kawałek hełmu. :)Z tego nie opłaca się robić czegokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Powiedzmy szczerze. Nie oplaca sie. Naklad pracy materialy itp. Lepiej zostawi ten ogryzek w spokoju jako potencjalnego dawce blachy ( jesli oczywiscie ie jest przezarta do cna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Nic z tego nie zrobisz, zostaw na jakiś inny hełm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy992 Napisano 22 Luty 2008 Autor Share Napisano 22 Luty 2008 hehe , a więc zostawie go jako dawce blachy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Mam podobne zwłoki po M42, :) prezentowane na zdjęciu obok i także posłużą jako dawca „organów”. Natomiast ostatnio zrobiłem M35, który był także w katastrofalnym stanie. Nie chcę dodawać kolejnego wątku pt. hełmy bo jest ich zatrzęsienie więc skorzystam z tego wątku aby zaprezentować moją pierwszą i ostatnią renowację hełmu po dużych przejściach. Pierwsze fotki zrobiłem po jego „wyprostowaniu”, ponieważ wcześniej był „ślimaczkiem”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Rzeczony M35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Jak widać miał trochę braków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Brak całego boku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 A tu już po rehabilitacji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Nie jest do końca symetryczny, ale był zbyt pozgniatany abym na zimno mógł go dokładnie wyklepać. Gdybym użył większej siły to by się rozpadł bo ranty były popękane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 To już jest ten bok, który dorabiałem. Z tym rantem to był horror. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Góra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Fasunek zrobiłem za duży i trochę wygląda „flaczkowato”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Szczerze powiedziawszy większą przyjemność sprawiało mi zrobienie tego destrukta niż zrobienie hełmu, który był kompletny. Przy calaku nie ma tego poczucia, że coś tworzy, po prostu wykonujesz mechanicznie rutynowe czynności natomiast przy destruktach jest trochę zabawy, :) formuje się kształty załamania i właśnie dlatego tym większa jest satysfakcja z efektów pracy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 WitamTo może coś od siebie.Taki trafiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 ....coś sie zaczyna dziać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 ....i jeszcze trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.