Skocz do zawartości

fisher F2

Damian84

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
pozdrawiam

F2 jest odpowiedzią fishera na ace 250. Miałem możliwość wykonania testów, co prawda w powietrzu, i były one na korzyść fishera f2 w porównaniu do ACE250. np 1 pln Z PRL wyniki odpowiednio fisher 24 cm a ace 21, klamra miedziana od pasa f2 40 cm ace 36 cm, łopata f2 60 cm ace 50 cm. Co do dyskryaminacji i dyskrymiancji wybiórczej to wg mnie fajniej i czytelniej jest to rozwiązane w ace choć w f2 tez nie jest to skomplikowane. Fisher jest bardziej czuły tzn, na pełnej czułości piszczy strasznie, ace jest trochę bardziej stabilne. F2 zasilany jest dwoma 9V. I f2 posiada z tego co wiem małą cewkę na monetki. Wg mnie ciekawa alternatywa dla ACE 250, ale i tak zweryfikuje to najlepiej rynek.

pozdrawiam
Napisano
A nie sądzisz, że ostatni anonimowy wpis (Anonim z Jakiegokolwiek miasta, stanu AT chyba nieistniejącego z podpadającym kodem pięciu piątek) to po prostu wpis kogoś powiązanego z First Texas aby poprawić tragiczne oceny wykrywacza wystawione przez pozostałych użytkowników?
Napisano
pozdrawiam

dla przeciwagi postu z linkiem znalazłem taki oto link:

http://www.fisherf75.com/pb/wp_d667282a/wp_d667282a.html

co prawda po angielsku ale :-)

pozdrawiam
Napisano
Panowie mam pytanie odnośnie fishera ale f4.
Mianowiecie mój dobry znajomy chce kupić sprzet na militaria i monety.
W opisie f4 doczytałem że posiada tryb statyczny i dynamiczny,ALE dalej piszą że namierzanie w trybie statycznym,no więc jak to jest,czy ma tryb statyczny tylko w pinpoincie?? czy normalnie,ze można chodzxic w tym trybie.
Do vikinga na razie nie dzwonię,pytam tutaj.
Pozdr.
  • 7 months later...
  • 3 months later...
Napisano
Zdążyłem swoim nowo kupionym Fisherem f2 zaliczyć przed zimą 3 wypady. Plusy jakie zauważyłem to:
- bardzo dobra dyskryminacja, ładnie odróżnia żelazo i folię od wartościowszych metali
- 2 cyfrowa identyfikacja można z czasem z dużym prawdopodobieństwem odróżnić np. łuski od innych przedmiotów z tego samego metalu
- całkiem przyzwoity zasięg, w powietrzu monety łapie od 20cm (1 grosz) do 30 cm(duża srebrna).
- Fajnie wygląda (w porównaniu do Ace 250)
Minusy to:
- Troszkę niestabilny po skręceniu rurek, włozyłem pokładkę i jest ok
- nie można wyciąć 3 ostatnich ikon w dyskryminacji, jeśli ktoś nie chce szukać miedzi i srebra ;)
- obawiam się o jego awaryjność, na razie jest ok ale produkuje go jakas podrzędna fabryka Bounty Huntera.

Polecam go, znalazłem już nim trochę monet z PRL-u na nie uzywanej drodze.
  • 1 year later...
Napisano
Witam odświeżam stary post bo nie chciałem zakładać nowego. Czy posiada ktoś instrukcje do F2 w wersji elektronicznej??? i najlepiej w języku PL ( w ang i rus znalazłem ale jakoś kiepsko mi idzie to tłumaczenie;))
Napisano
Wiadomo fisher f2 radzi sobie z kolorkiem bardzo dobrze ? A jak jest co do niego z militarką ? Jaki miałby mniej więcej zasięg na militarne przedmioty ?
  • 9 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie