Skocz do zawartości

Europejskie ceny na Allegro

Monsun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
odwiedziłem dziś allegro, aby zobaczyć, co nowego w trawie piszczy, a tu patrzę, że nasi ziomkowie trzaskają cenami jak na e - bay'u.

Przykład:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20642287

Swoją drogą zastanawiam się, czy ten hełmik na prawdę jest oryginałem. Coś mi mówi, że to nieźle spreparowana kopia.

Pozdr
Marcin
Napisano
ceny, jak ceny gdyby nie bylo zainteresowanych zakupem moze bylyby i nizsze.
A tutaj jak spirala sie to nakreca - im wyzej tym lepiej, podobnie jak na gieldach staroci o czym bylo kilka pieter nizej.
Napisano
Pewnie wywędruje na zachód i dlatego tyle dają. Ciekawe, jakie jest minimum. Ja może bym dał ostatecznie ze 100 zł.
Pozdro
Napisano
Ja maksymalnie dałbym ze trzy stówki, tym bardziej, że nie jestem pewien co do oryginału. Wsad jest na pewno od gsg. Też mi się wydaje, że ten topek pojedzie na zachód.

Pozdr
Marcin
Napisano
Nooo, sprawdzałem ostatnio hełmy ss na allegro - przedostatnia aukcja została zidentyfikowana jako podróbka (naklejki z runami), ta jeszcze trwająca ma naklejkę identyczną z tą pierwszą.
Napisano
Jak postarzyć przedmiot najlepiej wiedzą modelarze zajmujący się montażem modeli plastikowych.
Można narzucić trochę brudnego rozcieńczalnika itp...,
podretuszować pędzlem i odpowiednią farbą i fant gotowy
Napisano
Naprawdę europejskie" ceny to są tutaj ---->
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20536514 .
Chyba skecz jak mu ktos tyle za to da...

pzdr

bjar_1
Napisano
Chyba raczycie żartować, europejska cena FJ-Helm to ok 2000 Euro. Co do oryginalności powyższego eksponatu nie chcę śię wypowiadać. Poza tym o co chodzi? Jeśli wam nie odpowiadają ceny, nie kupujcie, po co takie płonne dyskusje?
Napisano
Witam,
płonne, nie płonne Panie Robercie, chodzi głównie o to, że jeszcze nie jesteśmy w EU, podwyżek w firmach nie robią, a na allegro łatwo zauważalny jest dziwny wzrost cen. Oczywiście jest to czysta polemika, ale może taki temat pomoże komuś w podjęciu decyzji o pewnych zakupach. Zastanowi się wtedy dwa razy, czy w ogóle warto kupić itp.
Co do oryginalności, trudno jest zajmować stanowisko, natomiast jeśli koleś twierdzi, że hełm jest ze wsadem gsg9, to nie jest to już hełm w pełni oryginalny, a i retusz da się tu zauważyć. 1AIR1 dobrze zauważył, że modelarze znają się na tym najlepiej. Kończąc tę polemikę, dodam, że hełm Fallschirmjäger'a z wsadem nie oryginalnym lub budzący wątpliwości co do oryginalności chodzi w Niemczech po 450 - 500 €. Oryginały niewątpliwie osiągają cenę, którą podał Pan wcześniej.

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
Żyjemy w globalnej wiosce, internet zbliża, trzeba się pogodzić z tym ze granice są właściwie otwarte i trudno by sprzedający rezygnował z większego zarobku tylko dla patriotycznego sentymentu.

Pozdrawiam
Napisano
o kur...... ja nie mogę.........

ludzie o co wam chodzi......?????????????

coś jest tyle warte ile ktos chce dać i ile ktoś chce...
strasznie nie lubie komentowania cen.....jak kogos nie stac a by coś chciał od razu jakies głupie komentarze..

trzeba sie pogodzic z tym że ludzie mają internet i znają swiatowe ceny........czemu u nas maja byc mniejsze......
może jestemy jak ktoś pisał globalną wioską".......

jeszcze jedno.......

toś za hełm chce 2000 zł......wszyscy komentują że drogo że to że tamto.:(((
ale jakby którys z panów" miał taki hełm to pewnie tez
by tyle chciał.....

mój wniosek jest taki że ceny komentują tylko handlarze których boli że nie kupia i nie odsprzedadzą z 300% zyskiem.

PROSZE SIĘ NIE OBURZAĆ TĄ WYPOWIEDZIĄ GDYZ MOGĘ SIĘ MYLIC
Napisano
Witam,
nie jestem broń Boże zawistny, nie chodzi mi też o to, że mnie niestać i to krytykuję, bo to nie prawda!Poprostu zauważyłem pewne zjawisko na allegro i chciałem poznać zdanie innych. Pewnie kolego jb42 nawet nie zauważyłeś, że ta dyskusja, to czysta polemika, a nie inwazyjne najazdy. Chodzi głównie o to, że żyjemy w Polsce, zarabiamy polskie stawki itp.
Prawda jest taka, że wszystko znajdzie swojego kupca, tak jak każda potora znajdzie swego amatora:)

Pozdr
Marcin
Napisano
To działa w dwie strony. Ostatnio znajomy przywiózł BMW R51 za 11000 zł. 100% orginał w pięknym stanie. W takim stanie nie spotkałem takiego motocykla u nas. Tam wiele rzeczy jest taniej. Jedynie wysokoś naszych zrobków w porównaniu jakoś żle wypada.
Wojtek
Napisano
EHHH,widzę że muszę trochę pomarudzić...
Jestem także modelarzem.Kleję pancerkę 1:35...
Oglądając ten hełm wyniosłem takie wrażenie.Zaznaczam że jest to moje prywatne odczucie.Mogę się mylić....
I tak jak Monsun trafnie zauważył, według mnie (oczywiście
biorąc pod uwagę wykonane zdjęcia przez sprzedającego)wyraźnie widać retusz kalkomanii,szczególnie koloru czerwonego i czarnego.
Druga sprawa- zbyt wyraźna faktura białej farby.Wygląda tak
jakby nanoszona była techniką tzw.suchego pędzla".Kontrast biorąc pod uwagę nawet fotografię jest zbyt wyraźny.Ktoś może powiedzieć że leżał na strychu" i tak wygląda.Zgoda , ale w załamaniach farby(na niższym poziomie powinien być wyraźny ciemniejszy odcień a tego nie widać nawet na zdjęciach).Ciemniejszy to znaczy bardziej brudny-w uproszczeniu żółty".Uszkodzenia farby-robi się to po nawarstwieniu szpachli-lekko odbija się ostrym narzędziem-nawet żyletką,potem można natrysnąć brudny rozcieńczlnik.Zaznaczam że jest to moja prywatna ocena ale według mnie jest to hełm po iezłej" aczkolwiek zbyt pochopnej renowacji.
Napisano
Hej 1AIR1, zgadza się, takie same wrażenie odniosłem przyglądając się mu. Hełmy spadochroniarzy pojawiają się na prawdę bardzo rzadko i niestety nie w takim stanie. To co teraz napiszę, to kolejne moje przypuszczenie ! - skoro facio zabrał się za robienie rekonstrukcji, w sensie naklejanie kalkomanii, nakładanie kilku warstw farby itd. wywołuje we mnie dziwne przypuszczenie, że może być to odpowiednio poprzycinany hełm Wehrmachtowski. Ale to tylko moje gdybanie:)
Pozdrawiam Cię Sokole Oko":)

Marcin
Napisano
Jak wypatroszona to teraz na patelnię i pyszny obiadek gotowy.

Tylko jeszcze ziemniaki z II w.ś. by się przydały 1500 zeta za kilogram.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie