Skocz do zawartości

Otwarcie Muzeum 4PSP-Cieszyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dnia 16.02.08 o godz.12.00 w Cieszynie nastąpi otwarcie
Muzeum 4 Pułku Strzelców Podhalańskich
Muzeum zostało utworzone społecznie w prywatnym
budynku, w zabytkowej piwnicy. Na otwarcie zapraszamy wszystkich miłośników wojsk podhalańskich okresu II RP.
Zdajemy sobie sprawe że zapraszamy troche póżno ale nasze muzeum można zwiedzić również w innym terminie po wcześniejszym uzgodnieniu.

SEKCJA MIŁOŚNIÓW MILITARIÓW CIESZYN

http://militariacieszyn.republika.pl/

Napisano
Cześć, świetna sprawa, Cieszyniak czy mógłbym prosić o kontakt na schrek1(at)interia.pl lub o podanie maila kontaktowego.

pozdrawiam

Schrek
Napisano
Miałem zaszczyt uczestniczyć w uroczystym otwarciu muzeum 4 PSP. Jestem pod wielkim wrażeniem pracy i zaangażowania kolegów z Cieszyna. Dzięki Wam pamięć o tej wspaniałej jednostce Wojska Polskiego nie zaginie.
Żal tylko, że w wolnej i niepodległej Polsce takie inicjatywy muszą podnosić prywatne osoby a władze państwowe i samorządowe Cieszyna pozostają całkowicie bierne wobec upamiętniania historii Wojska Polskiego, które przez lata stacjonowało w Cieszynie i broniło tego miasta nie szczędząc własnej krwi.

Dziękuję serdecznie i pozdrawiam oraz życzę powodzenia !

Chwała Podhalańczykom !

d007
Napisano
I przyjadą saperzy i będą mieli rozkaz (więc mózgi w takiej sytuacji nie pracują) i bez względu na sprzeciwy wszystko zabiorą , wywiozą ...i wysadzą w dupu jak w muzeum w Przemyślu :)
Napisano
Mam nadzieję że nie, ale w tym naszym kraju wszystko możliwe,jestem z Rybnika to mam blisko do Cieszyna, napewno tam zajrzę
Napisano

Link do zdjęć z otwarcia muzeum.......

http://picasaweb.google.com/sterkowiec.com/OtwarcieMuzeum4PSPCieszyn?authkey=6YStJywSFuM

p.s: trzeba wkleić do paska i połaczyć

Napisano
Dziękuje za możliwość uczestniczenia w otwarciu Muzeum. Szkoda tak jak Tomek-d007 napisał powyżej, że takie inicjatywy nie spotykają sie z poparciem władz samorządowych.

Pozdrawiam wszystkich cieszyniaków " i szacunek za to co robicie!!!
Napisano
Cieszę się, że włożyłem troszkę pracy(jak wiele innych osób)w to Muzeum i, że moglem uczestniczyć w otwarciu. No to 4 Pułk Strzelców Podhalańskich doczekał się swojego Muzeum .

Pozdrawiam
StrzelecPodhalański
Napisano

No więc tak Krzychu....kawał dobrej roboty. Nie zdawałem sobie sprawy odbierając ten rower, że tak super go odnowicie...coś pięknego! ! 101-sza była w komplecie !! Było super. Jeszcze raz GRATULACJE !!!
Sgt.Rafał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie