Cieszyniak Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Dnia 16.02.08 o godz.12.00 w Cieszynie nastąpi otwarcie Muzeum 4 Pułku Strzelców Podhalańskich Muzeum zostało utworzone społecznie w prywatnym budynku, w zabytkowej piwnicy. Na otwarcie zapraszamy wszystkich miłośników wojsk podhalańskich okresu II RP. Zdajemy sobie sprawe że zapraszamy troche póżno ale nasze muzeum można zwiedzić również w innym terminie po wcześniejszym uzgodnieniu. SEKCJA MIŁOŚNIÓW MILITARIÓW CIESZYN http://militariacieszyn.republika.pl/
Cieszyniak Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 Rower kompanii kolarzy oraz motocykl Elfa- Sachs wykorzystywany przez 4PSP w czasie zajęcia Zaolzia.
Cieszyniak Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 Puchar przechodni 21 Dywizji Piechoty Górskiej za doroczny marsz na czas z okazji świeta 3-go maja na trasie Cieszyn-Bielsko
Schrek2 Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 Cześć, świetna sprawa, Cieszyniak czy mógłbym prosić o kontakt na schrek1(at)interia.pl lub o podanie maila kontaktowego.pozdrawiamSchrek
linz Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 Super sprawa Krzychu. Odwaliliście kawał naprawdę dobrej roboty.Jacek z Bielska.
d007 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 Miałem zaszczyt uczestniczyć w uroczystym otwarciu muzeum 4 PSP. Jestem pod wielkim wrażeniem pracy i zaangażowania kolegów z Cieszyna. Dzięki Wam pamięć o tej wspaniałej jednostce Wojska Polskiego nie zaginie. Żal tylko, że w wolnej i niepodległej Polsce takie inicjatywy muszą podnosić prywatne osoby a władze państwowe i samorządowe Cieszyna pozostają całkowicie bierne wobec upamiętniania historii Wojska Polskiego, które przez lata stacjonowało w Cieszynie i broniło tego miasta nie szczędząc własnej krwi.Dziękuję serdecznie i pozdrawiam oraz życzę powodzenia !Chwała Podhalańczykom !d007
jacenty2004 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 I przyjadą saperzy i będą mieli rozkaz (więc mózgi w takiej sytuacji nie pracują) i bez względu na sprzeciwy wszystko zabiorą , wywiozą ...i wysadzą w dupu jak w muzeum w Przemyślu :)
Valjean Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 Mam nadzieję że nie, ale w tym naszym kraju wszystko możliwe,jestem z Rybnika to mam blisko do Cieszyna, napewno tam zajrzę
Cieszyniak Napisano 19 Luty 2008 Autor Napisano 19 Luty 2008 Link do zdjęć z otwarcia muzeum....... http://picasaweb.google.com/sterkowiec.com/OtwarcieMuzeum4PSPCieszyn?authkey=6YStJywSFuM p.s: trzeba wkleić do paska i połaczyć
[1920]przemo Napisano 21 Luty 2008 Napisano 21 Luty 2008 Dziękuje za możliwość uczestniczenia w otwarciu Muzeum. Szkoda tak jak Tomek-d007 napisał powyżej, że takie inicjatywy nie spotykają sie z poparciem władz samorządowych.Pozdrawiam wszystkich cieszyniaków " i szacunek za to co robicie!!!
StrzelecPodhalański Napisano 21 Luty 2008 Napisano 21 Luty 2008 Cieszę się, że włożyłem troszkę pracy(jak wiele innych osób)w to Muzeum i, że moglem uczestniczyć w otwarciu. No to 4 Pułk Strzelców Podhalańskich doczekał się swojego Muzeum . PozdrawiamStrzelecPodhalański
rafpli Napisano 23 Luty 2008 Napisano 23 Luty 2008 No więc tak Krzychu....kawał dobrej roboty. Nie zdawałem sobie sprawy odbierając ten rower, że tak super go odnowicie...coś pięknego! ! 101-sza była w komplecie !! Było super. Jeszcze raz GRATULACJE !!!Sgt.Rafał
rafpli Napisano 25 Luty 2008 Napisano 25 Luty 2008 Witaj.Wyżej jest zdjęcie roweru i opis. Więcej informacji udzieli Ci Cieszyniak.Rafał
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.