Skocz do zawartości

Niemiecki text

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie daje narazie do identyfikacji bo to bardziej zagadka lingwistyczna... - a wiem, ze sa fachowcy niemiecko jezyczni na forum, ktorzzy nie raz juz mi pomogli :)
Jak rozszyfrujecie co tam stoi to poprosze wlasciciela fotki o caly dokument

Napisano
Zu Ihrem Gesuch, worin Sie uns baten, die Zurückziehung der Innen zugestellten Kündigung anzustreben, teilaen wir Ihnen mit, dass wir uns für Sie nicht einsetzen können, da Sie den Deutschtum gegenüber zu polnischen Zeiten eine ablehnende Haltung eingenommen haben.

W odpowiedzi na Pański wniosek, w którym prosił Pan nas o pomoc w wycofaniu dostarczonego Panu wypowiedzenia informujemy, że nie możemy się za Panem wstawić, jako że za polskich czasów przyjął Pan stanowisko odrzucające (czy negatywne) w stosunku do narodu niemieckiego.

Dalej już wiadomo chyba co :)
Pozdrawiam
Napisano
Dla ścisłosci
W odniesieniu do fragmentu: ...przyjął Pan stanowisko odrzucające (czy negatywne) w stosunku ..."
opowiadał bym się za nieco innym tłumaczeniem (do wyboru )wg uznania).
Moje tłumaczenie: ...zajął Pan postawę odrzucajacą w stosunku..."

Dla ciekawskich - poniżej tekst tłumacznia wykonanego przez komputerowego tłumacza (program tłumaczący):
Do państwa prośby, w czym państwo prosili nas, dążyć do cofnięcia pań zastawione wypowiedzenie, teilaen my państwu, że nie możemy wstawić się dla państwa, zajmiemy tu państwa jego niemieckości naprzeciwko za polskie czasy odmowną postawę."

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie