Skocz do zawartości
  • 0

CO TO ZA ORZEŁ?

rencvg

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W tym czasie orły były produkowane przez wielu różnych producentów używających matryc różniącysię detalami. Ale też uważam, że najbardziej zbliżony jest do rłów wytwarzanych w latach 1917 - 1918.
Napisano
rencvg, spróbuj umieścić zdjęcie na:
http://www.fothost.pl
a potem podesłać bezpośredni link do obrazka.
Jeśli miałbyś problem - wyślij mi zdjęcia na maila a zamieszczę.
Napisano
Czy możecie podać jakąś kąkretna literaturę na podstawie której wnioskujecie ,że orzeł pochodzi właśnie z tych lat .
Napisano
Interesuje mnie ta książka gdzie ją można kupić /Henryk Gawłowski Polskie orły wojskowe 1913-1920"./
Napisano
Niestety zdjęcie drugiej strony zrobiłeś tak małe że nic nie widać,nie podałeś z jakiego metalu jest zrobiony.Powiem tylko tyle że wzór orła jest napewno z lat 20 stych i jeśli nie jest to kopia których jest teraz zatrzęsienie to jest to bardzo fajny orzełek.Podaj może z jakiego żródła pochodzi to teżwiele może wyjaśnić.pozdr.
Napisano
Podaj wymiary i metal z jakiego jest zrobiony oraz
zdjęcie z drugiej strony.A z tego co widać może to być orzeł produkowany w Warszawie w 1917 dla legionów polskich.
Napisano
Rencvg, generalnie musisz zmniejszyć objętość zdjęcia, najprościej w Pointcie, w zakładce obraz wybierz rozciągnij/pochyl, w poziomie i pionie zmniejszaj co 20%, aż objętość foty zmieści się w 120 kb.
Napisano

Wymiary orzełka 4.2cm wysokość i 2.8cm szerokość.W literaturze o rzełkach niespotkałem takiego wzoru

Napisano

Może teraz uda się zapakować lepsze zdięcie.W książce o której wspominasz nie mogę znaleść podobnego orła

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie