jacek1 Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Napisano 25 Styczeń 2004 czy można w jakiś sposób określić po numerach rejestracyjnych gdzie był używany pojazd, jak interpretować numery i napisy na tablicach pojazdów jak te na zdjęciu?z góry dziękuję i pozdrawiam jacek
Szefo Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 aby interpretować tablice potrzebujesz schematu oznaczania tak jak w naszych samochodowych czyli co oznaczają poszczególne litery i cyfry, jeśli numeracja była w jakiś sposób związana z poszczególnymi oddziałami to wtedy będziesz wiedział co się działo mniejwięcej z danym pojazdem po losach jednostki do której należałpozdr
jacek1 Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Napisano 25 Styczeń 2004 dzięki szefo, a nie wiesz może czy to jest do namierzenia gdzieś taki schemat o którym piszesz?
Szefo Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 nie mam pojęcia, może w Niemczech prędzej byś się dowiedział
Gość Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 Myślę, że na forum są ludzie potrafiący identyfikować te tablice. Tylko że dałeś trochę enigmatyczny nagłówek do tematu, więc nie wszyscy tu zaglądną. Spróbuj założyć wątek jeszcze raz uściślając w tytule, np. Niemieckie tablice rejestracyjne wwII - prośba o identyfikację". Z tego, co mi się obiło o uszy, to każda dywizja miała swoje numery, SS swoje, ale nie chciałbym wprowadzać w błąd.pzdrJarek
Grzesio Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 O ile dobrze pamiętam te dziwaczne numery rejestracyjne (Wojwoj może chyba potwierdzić, więcej zdjęć się naoglądał :-) ), to jest to fotka cysterny ciekłego tlenu z operacji Backfire, czyli próbnego wystrzelenia dwóch zdobycznych A 4 przez Angoli, krótko po wojnie, z użyciem niemieckiego sprzętu i personelu. Nakręcili przy okazji film pokazujący z detalami przygotowania do startu A 4, który dość często pokazywany jest w poświęcanych tym rakietom dokumantach, np. na Discovery - łatwo te zdjęcia rozpoznać, bo Niemcy mają mundury bez oznak państwowych.PzdrGrzesiu
Indian Chief Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 Ja nie mam pewności ale słyszałem, że nie da się po rejesrtracji dotrzeć do jednostki. Co innego rodzaj wojsk. No ale jeżeli nawet się da to to już wyższa szkoła jazdy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.