obert8 Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 Witam przegladajac internet zauwazylem ze w kraju zaroilo sie od stowarzyszen Wielkopolskie Pomorskie Lodzkie i wiele innych a moze by na wiosne warto bylo by sie spotkac wiem ze kazde ze stowarzyszen eksploracyjnych ma swoja strone ale kazdy no prawie kazdy zaglada na strone Odkrywcy wiec .... pzdr obert 8 Eksploracja Lodz
Swiety82 Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Mówisz o tzw. zlocie? Może lepiej latem nad jakimś jeziorkiem, ew. zbiorowe szukanie po lesie :)))
obert8 Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 niech wypowiedza sie stowarzyszenia mowie o zlocie czy nalezysz do jakiegos zreszta wolni strzelcy tez moga byc a jak wyobrazasz sobie w majestacie prawa kopanie .....
mjut Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 ooo szukanie masowe po lesie to byłoby coś!!! już widzę te hordy poszukiwaczy przemykające się grupkami przez krzaki i strumyki a w ślad za nimi małe acz zwinne taktyczne jednostki policji z oddziału Explo...no chyba, że kolega załatwi legal wtedy to inna sprawa:) czemu miałoby służyć takie spotkanie? czy mogłyby uczestniczyć tylko stowarzyszenia? z niecierpliwością czekam na odpowiedź!
Swiety82 Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Co się dziwić, inne fora internetowe mają swoje zloty i spotkania, opowieści, wspólne pieczenie kiełbas przy ognisku i browarki. Temat byłby fajny, tylko organizatora brak...
obert8 Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 miut nie chodzi o przejscie lasu w 120 osob i przekopanie go ale o spotkanie i zapoznanie sie W tamtym roku pojechalem na pomorze i szukalem kontaktu z kims zebym sobie polazil w jaklims fajnym miejscu i co ... dupa 2 lata temu bylem na delegacji w Bydgoszczy jedyna osoba ktora sie odezwala byl kolmichal A stowarzyszenia dzialaja legalnie wiec mozna by bylo cos zrobic
stangret Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 To jak melodie w szumie traw, jak... Walniety nie jestem calkiem, jak Wy Wszyscy. Zapraszam do zrealizowania mojego szalonego planu. Termin - lipiec. Czas trwania - ok. 7 dni. Plan dzialania - okres 1700 do 1950. Krotka pilka. Impreza zorganizowana, absolutnie legalna, pozyteczna dla regionu poszukiwan. Fanty (ewentualne) naleza do muzeum wskazanego. Bobra zabawa i integracja.ps. planowanie wstepnekont. rafal13-74@o2.plpozdrawiam
stangret Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Cholera. Pod wplywem emocji zle cos ujalem.Oczywiscie jestem tak samo walniety, a moze jeszczec wiecej.pozdrawiamstangret
banderas Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Stowarzyszenia nie wypaliły w żadnym kraju na świecie-przynajmniej ja nie słyszałem.Swiety82-organizacja takich impr o jakich mażysz,odbywa się co roku.Wbij www.zlot.poszukiwania. pl .obert8-owi też polecam,integracja ogólnopolska.Owszem,problem poszukiwaczy istnieje w każdym państwie na świecie i każdy kraj inaczej to rozwiązuje.Są kraje w których obowiązuje zakaz posiadania piszczał,są kraje gdzie arheolodzy poszli na wyścigi z poszukiwaczami i używają spychaczy i koparek(gdzie tu kontekst)ale jest i taki kraj w Europie gdzie poszukiwacze nękani restrykcjami , wręcz nasilili rycie stanowisk arheo i to nawet w nocy,czym wywalczyli negocjacje w sprawie znależnego i dopieli swego.Polska to taki kraj w którym prawo swoje, poszukiwacze swoje, arheolodzy swoje,media swoje a zabytki po wydobyciu nie swoje-ogólny brak dialogu.Sorry za byki , ale jestem po browcu.pzdr.
obert8 Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 ok jak wroce do domu ok 19 20 to ci odpisze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.