Skocz do zawartości

Mój rower!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
khmmm.... a jak bułki w sklepie będą nie świerze to ta Frau Hilda pójdzie do meine oliwken roweren" i jak wykopci z tego mauzera co go ma zamocowanego na ramie w sprzedawce to piura po rynku będą latały przez tydzień

PZDR PATRON

skoro sam prosiłes o komentarze, to masz i nie kręć nosem. Raczej sie zastanów, że po raz kolejny próbujesz zaistnieć w dorosłym świecie i dostajesz psztyczka w nos. jak mogłeś wpaść na pomysł zrobiebnia z damki wojskowego roweru. Kolego rekonstrukcja to molozne przeglądanie zdjęć, kronik etc, do tego umiejętność logicznego wyciągania wniosków, a dopiero potem próba odtworzenia elementów np. wyposażenia. Ty cały czas chcesz zaimponować innym, moim zdaniem o parę lat zbyt wcześnie. Podobnie było z mundurem erlingowca" w co drugim podpisie uwagi w stylu wiem że do wymiany" itd, to po kiego czorta sie z tym pchasz na forum??? Lepiej więcej czytaj i oglądaj, a potem weź sie za upublicznianie swoich dokonanń. I tyle mojego komentarza.

skoro sam prosiłes o komentarze, to masz i nie kręć nosem. Raczej sie zastanów, że po raz kolejny próbujesz zaistnieć w dorosłym świecie i dostajesz psztyczka w nos. jak mogłeś wpaść na pomysł zrobiebnia z damki wojskowego roweru. Kolego rekonstrukcja to molozne przeglądanie zdjęć, kronik etc, do tego umiejętność logicznego wyciągania wniosków, a dopiero potem próba odtworzenia elementów np. wyposażenia. Ty cały czas chcesz zaimponować innym, moim zdaniem o parę lat zbyt wcześnie. Podobnie było z mundurem erlingowca" w co drugim podpisie uwagi w stylu wiem że do wymiany" itd, to po kiego czorta sie z tym pchasz na forum??? Lepiej więcej czytaj i oglądaj, a potem weź sie za upublicznianie swoich dokonanń. I tyle mojego komentarza.

Tak rycerz7 , takie jest dorosłe" (wg.niektórych) życie,
to taki sygnał jak będziesz kiedyś chciał coś zrobić to się chwilę zastanów , potem usiądź na dupie i NIC nie rób".
A z zasady najwięcej do powiedzenia na temat cudzej pracy maja Ci,którzy nic nie zrobili.
Pozdrawiam
Robert

Witam . Kolego rycerz7 . Nie będę komentował efektów Twoich remontów , najważniejsze że Masz wolę walki . Następnym razem , zanim zabierzesz się za remont , postaraj się skonsultować to ze specem " , na tej stronie na pewno znajdziesz pomoc http://www.starerowery.republika.pl/
Nie zniechęcaj się ... Pierwsze koty za płoty ...
Pozdrawiam.

Dajcie chłopakowi spokój,Niemcy jeżdzili także na damkach. Kilka rowerów /ok. 20/stoi u mnie w garażu i wiem,że nie wszystko jest w katalogach.Obecnie składam wojskowego,, łucznika ,,na kołach 28,wg. katalogu powinno być 26 ale...W latach 80-tych poznałem człowieka,który składał te rowery w fabryce w Radomiu.Opowiadał o niewielkich partiach wlasnie na kolach 28.Pozdrawiam.

A nie macie racji - jakby chłopak pochwalił sie zrekonstruowaniem zabytkowego roweru, nie ważne damka czy co innego to zyskał by napewno wierne grono wielbicieli.
A tak dostał wiadro cynizmu i morze śmiechu za usiłowanie na siłę zrobienia roweru wojskowego z metariału jaki nie miał prawa być tym czym usiłuje być.

Kolego rycerz - mogłeś na przykład wykorzystać istniejące elementy tego roweru i na podstawie jakiejś dokumentacji (choćby zdjęć) zbudować kopie/replikę niemieckiego roweru wojskowego.
I byłoby super.

pozdrawiam

masz całkowitą rację Akagi, Rycerzyk7 cały zcas próbuje na siłę być dorosły, zresztą zupełnie niepotrzebnie. Cały zcas kozaczy", a błedami ortograficznymi i pomysłami z cyklu z motyką na słońce" typu baszta wystawia sie na śmieszność

Spokojnie ;) Tu są dwie sprawy:
1. Sam rower prezentuje się bardzo dobrze i odwaliłeś kawał dobrej roboty.
2. Rower ten to tak sobie się nadaje do rekonstrukcji liniowej jednostki kolarzy niemieckich. Volsksturm, czy jakieś inne dorywcze konfiskaty" - to innego ;)

Koledze się dostało raczej dlatego, że umieścił temat akurat w dziale ekonstrukcje historyczne", który kojarzy się raczej z tym, co oddaje angielskie słowo eenacting", a nie z odnawianiem zabytków techniki ogólnie. Czyli bardziej z rekonstruowaniem postaci, niż pojazdów. Ot i cała przyczyna zamieszania. Pewnie gdyby ten sam topic pojawił się w innym dziale, ludzie pialiby z zachwytu, a tak to jest to, co widać...

Rycerz, nie wiem. Na rowarech się nie znam, tym bardziej niemieckich. Na pewno jest dobra bazą do rekonstrukcji.
Dalej to musisz po prostu szukać informacji, zdjęć, etc.
I jak włożysz trochę wysiłku to
a) na pewno znajdziesz
b) na pewno dobrzez odtworzysz.

Ja jestem i tak pełen podziwu , dobrze że są jeszcze ludzie co nie jedynym hobby jest pykanie na kompie i imprezowanie , odwaliłeś kawał dobrej roboty , damka czy nie pięknie odrestaurowana , naprawdę pełen podziw i szacun ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie