woyta Napisano 21 Styczeń 2004 Autor Napisano 21 Styczeń 2004 Jesień 2003 spacerek wyznaczonym szlakiem w dolinie chochołowskiej. pzdr woyta
iglanadon Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 stawiałbym na Austrie lub coś pokrewnego Habsburgom, b. słabo czytelna data 161? lub 162? ,jeżeli ma 20mm średnicy to może być nominałem w okolicach 3-krajcarów, ale ta moneta na srebrną mi nie wygląda a taką powinna być, mogła być powierzchniowo posrebżana co pozwoliło by przypuszczać że jest to fałszywka z epoki
Raned Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 3 krajcarówka jakiegoś arcyksięcia Ferdinanda m.in. Burgundii i Tyrolu. Stawiałbym na późniejszą datę niż poprzednik i sądzę, że nie jest to fałszerstwo z epoki, tylko moneta o słabej próbie z ciężkiego gruntu, bez wartości numizmatycznej a jedynie historycznej.
woyta Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Napisano 22 Styczeń 2004 A takie coś ściągnąłem z internetu, ale wyraźnie widać różnice. Oczekuję dalszych propozycji. Dzięki za dotychczasowe podpowiedzi.pzdr woyta
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.