dominik.zd Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2008 Witam!Proponuję, żeby każdy napisał o swoich planachna wyprawy z wykrywaczem w tym roku.U kogo pogoda już sprzyja poszukiwaniom?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 Mój plan:- nie zachorowac- i znależć jakieś dobre miejsca do rycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik.zd Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2008 A długo zajmujesz się kopaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 ja od tygodnia kopię chory :)pogoda sie troszku popsuła.. ze znalezisk to są dwa wymarzone na rok 2008, nie pochwalę się bo nie chcę zapeszac :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 3 lata kopię i efekty takie sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik.zd Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2008 U mnie niestety mróz trzyma, chociaż ostatnio zaczął padać deszcz to i takziemię puściło na jakieś 5cm.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 Ja mam plany jechać gdzieś na Wał Pomorski, w okolice Zdbic lub gdzieś w tamte strony, chociaż pogoda jest dobra to i tak koło Słupska nic nie mogę znaleźć, jeszcze na dodatek wykrywacz mi się zrąbał:(((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik.zd Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2008 Słyszałem Zbyniek, że jesteś w moim wieku.Jaki posiadasz wykrywacz? Ja narazie mam Jabla. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 U mnie na śląsu w okolicach Raciborza ziemia miękka tlko w bardzo żadkich mjejscach twarda.Moje plany:-coś znależć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 Plan na jutro:Spedzenie milo niedzieli z wykrywka i kumplami kopiac w poniemieckim parku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 Popieram ;)Plan krótko dystansowy (na jutro): sprawdzenie czy ziemia u mnie rozmarzla!...i znalezienie czego kolwiek ;)Plan na 2008:...dasz dół ;)co sie znajdzie, to nasze!pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 Ja też mam jabla tylko mi się rozwalił, dominik.zd ile masz lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik.zd Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2008 14 lat, ale w październiku 15 skończę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 @220v - na mocy prawa nie do konca jest nasze co się znajdzie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 8total4niestety racja, i chyba wiekszosc z Nas zdaje sobie sprawę jak wygląda nasze hobby i kwestia znalezisk od strony prawnej...samo używanie detektora-niedozwolone,znaleziska:albo musi zostac w dołku z wiadomych powodów, albo powinno być zgłoszone/oddane odpowiedniej instytucji,...wybor należy do znalazcylub pozostaje trzecia opcja = dzięki niej mamy cokolwiek w swoich prywatnych kolekcjach ;)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik.zd Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2008 W takim razie do czego są te wszystkiewykrywacze na rynku, jezeli ich posiadaniejest nielegalne. Chyba takie hobby sąlepsze niż szwędanie się po ulicy.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Kolego dominik.zdZakup i posiadanie detektora metali jest w 100% legalne!!!Ale już używanie tego sprzetu do celów poszukiwawczych wdg. naszego prawa nie jest takie proste!PRZYKŁAD:USTAWAz dnia 12 czerwca 2003 o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami mowi: Art. 36.1. Pozwolenia wojewódzkiego konserwatora zabytków wymaga:ust. 12) poszukiwanie ukrytych lub porzuconych zabytków ruchomych, w tym zabytków archeologicznych, przy użyciu wszelkiego rodzaju urządzeń elektronicznych i technicznych oraz sprzętu do nurkowania.Pytanie - posiada kolega takowe pozwolenie do prowadzenia poszukiwań w danym miejscu?Jesli tak, to nie masz sie czym stresować.Ogolnie polecam lekturę przepisów:http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=prawo&artykul=prawopozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik.zd Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2008 Pytanie czy wojewódzki konserwator zabytkówudzieliłby takie pozwolenie 14-latkowi.Przy okazji przepraszam za błąd: chodziło mi o używanie wykrywacza w celu poszukiwańa nie o kupno.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.