Skocz do zawartości

Ciagnik dla rolnictwa - gasienicowy Famo"

amsel44

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może ktoś pomoże tłumaczeniu

Handelsublicher Gleiskettenschlepper der Firma FAMO-LHW vom Typ Boxer, dessen Motor 42 PS leistete. Die Gleisketten sind ohne Gummiauflage.

Napisano

Witaj
Ja jak zwykle w ciągłym biegu ale postaram się wysłać Ci parę stron na ten temat. Może będziesz miał chęć rozwinąć trochę ten ciekawy temat.
Pozdrawiam
Woodhaven

Napisano
cena... bedzie pewnie wieksza niz koszt kupna :):): (-remonto).
Woodhaven masz moze wiecej zdjec tego famo z armatka ? lub cos podobnego...
pozdro.amsel44
Napisano

http://cgi.ebay.de/FAMO-RAUPENSCHLEPPER-TRAKTOR-RUBEZAHL-BRESLAU-UM-1942_W0QQitemZ250207847192QQihZ015QQcategoryZ34778QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Napisano
sprawa ciagnika Famo z armatka 3,7cm. pak-l/65., Woodhaven juz mi sie wyjasnila(oczywiscie dzieki twoim materialom) . niestety zdjecia przedstawiaja pojazdy >experymentalne (prototypy) z lat pod"30-tych .dowiedzialem sie nieco wiecej o poligonie w sovietlandzie Kama" i pracach tam prowadzonych jeszcze dla eischwery".
pojawiaja sie tam wszystkie sepy" wojny(forsa z zamowien ), takie jak Krupp, Hanomag, Daimler-Benz, Rheinmetall itd. oczywiscie moje" Famo tez. niestety jak pisalem ,to zdjecia Famo sa z lat 30-tych a nie 44-45 wiec ... kwestia otwarta , szukam dalej.
pozdrawiam i dzieki za ciekawy link. amsel44 :)
  • 6 months later...
Napisano
to ja też doadam że odnośnie FAMO że jeszcze kilka ciekawych reklam tej firmy znajduje się w oryginalnym niemieckich panoramach firm w bibliotece na piasku, miałem okazje poprzeglądać, prosiłbym o więcej skanów o ile można
z żołnierskim pozdrowieniem
Napisano
Pozdro. Wojciu , niestety zdje z bibl. uniw. nie posiadam stad kicha" . jak wybiore sie tam w innej sprawie, to chetnie zobacze i te dotyczace famo"
salve amsel44 :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie