Svensson Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 Wyskoczyły mi ostatnio takie oto guziczki,pierwszy zakładam ,że jest polski,wykonany jest z jakiegoś sztucznego tworzywa,czy możecie określić z jakiego okresu pochodzi i kto go nosił?
8total4 Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 ten Danzig stawiałbym na początek XIXw, może urzędniczy (Gubernialny).Kształt uszka, oraz odlew wskazują na rok okolo 1825-1840.taka sugestia, choc te lata to nie moja działka.pozdro!
Svensson Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 Wyskoczyły mi ostatnio takie oto guziczki,pierwszy zakładam ,że jest polski,wykonany jest z jakiegoś sztucznego tworzywa,czy możecie określić z jakiego okresu pochodzi i kto go nosił?
Svensson Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 a oto drugi,gdańszczak ale nie wiem z jakiego okresu i kto go nosił,wszelkie sugestie mile widziane
musamman2 Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 A ten biały to chyba ze szkła jest, a nie z tworzywa.
Svensson Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Napisano 18 Styczeń 2008 Dzięki 8total4,też tak stawiałem,natomiast cały czas mnie męczy ten pierwszy guzior,może macie jakieś pomysły
Pytanie
Svensson
Wyskoczyły mi ostatnio takie oto guziczki,pierwszy zakładam ,że jest polski,wykonany jest z jakiegoś sztucznego tworzywa,czy możecie określić z jakiego okresu pochodzi i kto go nosił?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.