Skocz do zawartości

nienawidze polmosów

justomen

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
Napisano
Żyjemy w kraju gdzie żetony gorzelniane były w powszechnym obiegu i służyły jako środek płatniczy w załatwianiu wielu interesów.Jedyna rada wyzbierać wszystkie,pole będzie czyściejsze a i ciekawych sygnałów będzie więcej.
Pozdrawiam.
Napisano
Witam,

Ja tam sie do polmosów przyzwyczailem, w koncu to taka nasza polska specjalność, mozna by rzec tradycja, a tradycje tzreba szanować :) a może by tak se kolekcje założyc.

pozdrawiam i mimo wszystko zycze jak najmniej ich.
Napisano
A powiedzcie mi jedno, po co na diabła tyle tych wszędobylskich tubek po jakichś pastach mazidłach itp. na polach i łakach? tego cała masa zawsze jest co że niby zęby sobie myli na polu? nie wierze w to żeby aż tak higieniczni ludzie wtedy byli.:)
Napisano
Kiedyś nie znano pojęcia segregacja odpadów" i wszystkie śmieci szły razem z obornikiem na pole.
To jest rozwiązanie twojej zagadki.
Napisano
Polmosy to pryszcz w porównaniu z pociskami od berdana na carskim poligonie, piękny sygnał kopać trzeba na całą saperkę po godzinie ma się dość wrażeń na cały dzień.
Napisano
A ja zbieram polmosy i otwieracze od piwa ,za tamten sezon m8iałem prawie 4 kg złomu alum.I miejcówki mam czysciejsze i na browarek wystarczyło,polecam moją metode,pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie