Witam! Dzis wpadło w moje ręce oryginalne znalezisko, ładny policyjny hełm m-34 z obiema kalakami i frasunkiem. Przywiózł mi go kolega z niemiec, ktory znalazł go podczas wywożenia mebli z jakiegos domu, był cały w pajęczynach, zakurzony itp nic w nim mnie nie zdziwiło bo to juz moj 5-ty policyjny hełm, ale ....podczas czyszczenia zauważyłem na jednym z pasków pod brodę niewielka sygnaturę: trupia głowka pod nią znaki SS oraz Danzing, sygnaturka wielkosci ok 1cm/1cm , oraz obok po skosie sygnatura 39 jakies kólko i reszta nieczytelna.... I tu moje pytanie skąd taka sygnaturka na hełmie policyjnym??Jest to świeże znalezisko, dostałem je w pierwotnym stanie od kolegi, stąd moja pewnosc co do oryginalnsci...Prosze o wszelkie sugestie, moze jakies stronki z sygnaturami jakie zamieszczano na hełmach...przepraszam za brak fotek, ale nie wiem jak zmniejszyc zdięcia, a po drugie i tak słabo by było widac tę sygnature...dziekuje za wszelkie sugestie.
Question
P.D81
I tu moje pytanie skąd taka sygnaturka na hełmie policyjnym??Jest to świeże znalezisko, dostałem je w pierwotnym stanie od kolegi, stąd moja pewnosc co do oryginalnsci...Prosze o wszelkie sugestie, moze jakies stronki z sygnaturami jakie zamieszczano na hełmach...przepraszam za brak fotek, ale nie wiem jak zmniejszyc zdięcia, a po drugie i tak słabo by było widac tę sygnature...dziekuje za wszelkie sugestie.
21 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.