mjut Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2008 witam. rady zasięgnąć chciałbym. co myślicie o wykonaniu tej kabury?? i jeszcze jedno, czy do lugera można by zastosować tą samą kaburę drewnianą co do mausera c96?? http://cgi.ebay.com/WW1-German-Luger-P-08-holster_W0QQitemZ230211122776QQihZ013QQcategoryZ13965QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 nie mozna zastosowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2008 jakieś wytłumaczenie? widziałem fińskiego Lahti L-35, łudząco podobnego do P08 w kaburze Mausera. na 90% widziałem też Lugera w tejże kaburze. więc wyprowadź mnie z błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Kabura z zaprezentowanej przez Ciebie aukcji wykonana jest prawidłowo i nie widzę przeciwwskazań do jej używania w rekonstrukcji.O wykorzystywaniu drewnianego futerału od Mausera C-96 do przechowywania w nim Parabellum P-08 jeszcze nigdy nie słyszałem – oczywiście nie upieram się, że nie jest to możliwe, bo w końcu ten futerał wykonany był z plastycznego materiału i pewnie dawał się w razie konieczności dostosować. Nawet jednak jeżeli taka sytuacja miała miejsce to był to wypadek jednostkowy – a odtwarzamy regułę, nie wyjątek, a po drugie koszt repliki normalnej kabury na P-08 i tak jest mniejszy niż repliki drewnianego futerału na C-96.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2008 Hindus, wlk dzięki za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 Witam,istniała wersja pistoletu P-08 [Lange], czyli długa, przystosowana do specjalnej kolby-futerału [kabura z skóry+ drewniane usztywnienie]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.