bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 :) Wczoraj (sobota 17.01.04) byłem na pierwszych w tym roku wykopkach". Chciałem zbadać całkowicie dziewicze miejsce w którym myślałem ,że coś będzie... Trafiłem tylko niemilitarne śmieci ,pierwszy wykopany w tym roku fant ,to kawałek łańcucha (fotka) ;) później motyka ,gwoździe ,śrubki ,kilka blaszek ,tubka po paście i 2 łuski od dubeltówki. Nic ciekawego nie trafiłem...
bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 ....gdy wracałem z tych wykopków wbiłem sie do starego ,opuszczonego domu i znalazłem w nim super pokrywke do menażki. Zrobiona z blachy stalowej ,w środku ocynkowana ,malowana na szary kolor. Przy obrzeżu ze strony przeciwnej niż ucho widoczne bicia:LW902
bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 ...widok z boku i miejsce sygnatury : LW 902.od jakiej menażki jest ta pokrywka?
bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 ...no ale pomyślałem ,że jedna menażka to za mało i wpadłem do drugiej chatki.wyciągnąłem w niej niemiecką manierkę (foto) i niemiecki dół od menażki :)))))) oprócz tego z 50 zdjęć...
bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 A oto wszystkie moje weekendowe" fanty :)Manierka sygnowana WAL 42.pzdrbjar_1Stare domy forever!
marecki. Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 a co za fotki wytargałeś ?? z jakich mniejwięcej lat pochodzą ??pozdrawiam
bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 Zdjęcia są przedwojenne i powojenne - życie na wsi ,pogrzeby ,chrzty... Jest kilka o tematyce wojskowej : żołnierze z Mosinami ,z pepeszami ,żołnierze na IS-3 itp. ale wszystkie militarne" są powojenne.Ponawiam pytanie - od jakiej menażki jest ten stalowy wierzch?pzdrbjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.