Skocz do zawartości

Koszalin vol. XII

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 406
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Chwała,

zapewne większość załogantów w terenie pomyka (patrolując obszary leśne w poszukiwaniu nieświadomych ludzi i sprawdzając wilgotność ściółki w czynie społecznym hi hi)...

Jarosławie - jak tam Twoje znajdki - urosły choć trochę?

Jak tam czwartkowe kibicowanie w strefie"?

Niestety również w następny łik-end będę nieobecny ciałem w jakimkolwiek terenie (w czerwcu rodzą się raki hi hi)...

Kto poza Harnasiem i mną jest chętny na Darłowo?

Tymczasem - M.
Napisano
Ja wyjeżdżam za tydzień, ani do Darłowa ani do Bornego nie mam możliwości wypadu;(

Miłej zabawy, i do zobaczenia za jakieś półtora miesiąca najwczesniej!!

pozdr.ZaKu
Napisano
Proponuję wycieczkę w większym gronie - miejsce - Kamienne Kręgi za Mostowem.

Coby było piękniej i ciekawiej to proponuję, aby każdy zwiedzający obczytał się z historią Kamiennych Kręgów oraz zagadnień Kurchanów i zrobilibyśmy jakiś wspólny wykład, wymianę wiedzy na miejscu.

Co wy na to?

pozdr
Artur
Napisano
Chwała,

wycieczka, a i owszem, ale nie chciałbym byc posądzony o penetrowanie stanowisk archeo hi hi... sama wycieczka to trochę mało, a teraz ognisko w lesie to jak własnoręcznie wykonany strzał w kolano ha ha... może lepiej andą" wybrać się do Darłowa na cały dzień - może być ciekawie (a napewno - wesoło)... no chyba, że masz opracowane spotkanie w kamiennych pręgach, tfu kręgach i szukasz tylko uczestników hi hi

Czyli jak zwykle jestem za a nawet...

M.
Napisano
Jak to się mówi próbowałem zachęcić ludzi do poczytania na temat historii. No niestety tam nie wchodzi w grę kopanie, a ognisko, czemu nie. Jest przecież Mostowo >)

No chyba, że powtórzymy wypad pod strefę X - tzn tam gdzie byliście bezemnie niestety :(

pozdr
Artur
Napisano
Chwała,

wydaje mi się, że najbliższe owarzyskie" spotkanie to będzie spotkanie zlotowe.
Co do poczytania o historii, to proponuję zgłębiać historię naszego miasta i kontynuować wątek opowieści, która się nie kończy (samiwieciegdzie)...

POnawiam apel - kto chętny na wyjazd Zlotowy (przy okazji można obgadać, czy robimy coś konkretnego na Zlot w Bornem).

Tymczasem - tyle - M.
Napisano
Witajcie
O ile mi zdrowie dopisze to w niedzielę wybieramy się ze Spiderskim na cały dzień do lasu. Jedną lub dwie osoby możemy zabrać - jeśli ktoś będzie chętny.

Co do spotkania to strefie X było całkiem sielsko:) Jestem za powtórką:)

Pozdrawiam L.
Napisano
Tak jak wczesniej pisalem,ja moge byc na zlocie w Darlowie,mam nadzieje ze poznam wieksze grono z Koszalinka,bo Jaroslawa mialem juz przyjemnosc poznac.Pozdrawiam
Napisano
Witam

No no Jarosława to wszyscy znają z tej dobrej i z tej złej strony hi hi.

Dariusy jak budowa pod dachem już ???

Lugier piszę się na wyprawę ! wezmę kanapki

Wojenka ja niestety nie mogę z wami być w Darłowie ani w Bornym .

Princes1976 szykuj się na sobotę !!!

pozdrowienia dla reszty kolegów ...J...
Napisano
Witam

Cisza jak makiem zasiał po Bladym z forum Hubala i po relacjach z pod placu Koszalińskiego ratusza a tak ładnie im szło nawet fotki wklejali a tu nagle cenzura co jest czy ktoś coś wie na temat ?

W gazecie przeczytałem z 18.czerwca.2008 Głos Koszaliński" cyt .

\"\"Do tej pory muzealnicy znaleźli przed ratuszem masę drobiazgów - 298 starych monet, ok. 2,7 tysiąca elementów ceramicznych, z których 240 nadaje się na eksponaty, okucia książek, fragment rury wodociągu, naczyń, fajek. - Wszystko jest przez nas konserwowane i badane - mówi Jerzy Kalicki. - Odkopaliśmy też pozostałości pijalni, stąd fragmenty kufli i fajek. \"\"

Powiem kurtko - no ładnie ,ale czy nadal panuje komuna i cenzura dominuje ?

Proponuje wypowiedzi samych wyczytanych do tablicy z tego co wiem to też tu zaglądają !!!

Zapytał bym na ich forum ale mnie stamtąd usunięto za specyficzne dowcipy..

...J...
Napisano

Witam.
Dawno już nikt nie pisał o swoich wyprawach.Brak czasu czy też wszystko zostało już wykopane? ;)
Na zdj. monetki z wczorajszego 2 godzinnego kopanka.200 marek i 20 feningów.

Napisano
Witam

Tylko pozostaje mi pogratulować dawno już takich nie widziałem same rarytasy . Camene musimy się gdzieś razem wybrać ale dopiero we wrześniu będę mógł teraz już zakończyłem eksploracje, co ty na to ?.

A jak u reszty ??? też same sreberka !!!

...J...
Napisano

Jarosław-jak będziesz miał czas na wypad to daj znać.Chętnie gdzieś wyskoczę.
Harnaś-dzięki i gratuluję znajdek.
Na zdj. wczorajsza zdobycz,wyszło też parę klepaków.Wszystko zostało okupione zmoknięciem do suchej nitki.
Mówi się,że w czasie burzy nie należy stać pod drzewem a co się robi jak jest się na ten czas w lesie :o ???Co wybrać sosna,buk czy może dąb?Które z nich statystycznie posiada najmniejszą ilość trafień przez grom? :]]]
Pozdrawiam.

Napisano
WITAM!
Camene butelka ładna, ciekawe czy jeszcze z zawartością. Jeśli tak, to chętnie piszę na degustację zawartości. :)
Camene czy mógłbym się przyłączyć do wspólnego eksplorowania. Jestem jeszcze dostępny do niedzieli. Co Ty na to?
Pozdrawiam!
Harnaś

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie