Skocz do zawartości

Koszalin vol. XII

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 406
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Chwała,

zapewne większość załogantów w terenie pomyka (patrolując obszary leśne w poszukiwaniu nieświadomych ludzi i sprawdzając wilgotność ściółki w czynie społecznym hi hi)...

Jarosławie - jak tam Twoje znajdki - urosły choć trochę?

Jak tam czwartkowe kibicowanie w strefie"?

Niestety również w następny łik-end będę nieobecny ciałem w jakimkolwiek terenie (w czerwcu rodzą się raki hi hi)...

Kto poza Harnasiem i mną jest chętny na Darłowo?

Tymczasem - M.

Proponuję wycieczkę w większym gronie - miejsce - Kamienne Kręgi za Mostowem.

Coby było piękniej i ciekawiej to proponuję, aby każdy zwiedzający obczytał się z historią Kamiennych Kręgów oraz zagadnień Kurchanów i zrobilibyśmy jakiś wspólny wykład, wymianę wiedzy na miejscu.

Co wy na to?

pozdr
Artur

Chwała,

wycieczka, a i owszem, ale nie chciałbym byc posądzony o penetrowanie stanowisk archeo hi hi... sama wycieczka to trochę mało, a teraz ognisko w lesie to jak własnoręcznie wykonany strzał w kolano ha ha... może lepiej andą" wybrać się do Darłowa na cały dzień - może być ciekawie (a napewno - wesoło)... no chyba, że masz opracowane spotkanie w kamiennych pręgach, tfu kręgach i szukasz tylko uczestników hi hi

Czyli jak zwykle jestem za a nawet...

M.

Jak to się mówi próbowałem zachęcić ludzi do poczytania na temat historii. No niestety tam nie wchodzi w grę kopanie, a ognisko, czemu nie. Jest przecież Mostowo >)

No chyba, że powtórzymy wypad pod strefę X - tzn tam gdzie byliście bezemnie niestety :(

pozdr
Artur

Chwała,

wydaje mi się, że najbliższe owarzyskie" spotkanie to będzie spotkanie zlotowe.
Co do poczytania o historii, to proponuję zgłębiać historię naszego miasta i kontynuować wątek opowieści, która się nie kończy (samiwieciegdzie)...

POnawiam apel - kto chętny na wyjazd Zlotowy (przy okazji można obgadać, czy robimy coś konkretnego na Zlot w Bornem).

Tymczasem - tyle - M.

Witajcie
O ile mi zdrowie dopisze to w niedzielę wybieramy się ze Spiderskim na cały dzień do lasu. Jedną lub dwie osoby możemy zabrać - jeśli ktoś będzie chętny.

Co do spotkania to strefie X było całkiem sielsko:) Jestem za powtórką:)

Pozdrawiam L.

Witam

No no Jarosława to wszyscy znają z tej dobrej i z tej złej strony hi hi.

Dariusy jak budowa pod dachem już ???

Lugier piszę się na wyprawę ! wezmę kanapki

Wojenka ja niestety nie mogę z wami być w Darłowie ani w Bornym .

Princes1976 szykuj się na sobotę !!!

pozdrowienia dla reszty kolegów ...J...

Witam

Cisza jak makiem zasiał po Bladym z forum Hubala i po relacjach z pod placu Koszalińskiego ratusza a tak ładnie im szło nawet fotki wklejali a tu nagle cenzura co jest czy ktoś coś wie na temat ?

W gazecie przeczytałem z 18.czerwca.2008 Głos Koszaliński" cyt .

\"\"Do tej pory muzealnicy znaleźli przed ratuszem masę drobiazgów - 298 starych monet, ok. 2,7 tysiąca elementów ceramicznych, z których 240 nadaje się na eksponaty, okucia książek, fragment rury wodociągu, naczyń, fajek. - Wszystko jest przez nas konserwowane i badane - mówi Jerzy Kalicki. - Odkopaliśmy też pozostałości pijalni, stąd fragmenty kufli i fajek. \"\"

Powiem kurtko - no ładnie ,ale czy nadal panuje komuna i cenzura dominuje ?

Proponuje wypowiedzi samych wyczytanych do tablicy z tego co wiem to też tu zaglądają !!!

Zapytał bym na ich forum ale mnie stamtąd usunięto za specyficzne dowcipy..

...J...

Witam

Tylko pozostaje mi pogratulować dawno już takich nie widziałem same rarytasy . Camene musimy się gdzieś razem wybrać ale dopiero we wrześniu będę mógł teraz już zakończyłem eksploracje, co ty na to ?.

A jak u reszty ??? też same sreberka !!!

...J...

Jarosław-jak będziesz miał czas na wypad to daj znać.Chętnie gdzieś wyskoczę.
Harnaś-dzięki i gratuluję znajdek.
Na zdj. wczorajsza zdobycz,wyszło też parę klepaków.Wszystko zostało okupione zmoknięciem do suchej nitki.
Mówi się,że w czasie burzy nie należy stać pod drzewem a co się robi jak jest się na ten czas w lesie :o ???Co wybrać sosna,buk czy może dąb?Które z nich statystycznie posiada najmniejszą ilość trafień przez grom? :]]]
Pozdrawiam.

WITAM!
Camene butelka ładna, ciekawe czy jeszcze z zawartością. Jeśli tak, to chętnie piszę na degustację zawartości. :)
Camene czy mógłbym się przyłączyć do wspólnego eksplorowania. Jestem jeszcze dostępny do niedzieli. Co Ty na to?
Pozdrawiam!
Harnaś

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie