ERWIN Napisano 17 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2004 Witam!Od czego pochodzi ten listek? Wytłoczony jest z cienkiej blaszki, z drugiej strony ma ślady po przylutowaniu dwóch drucików do mocowania. Kojarzy mi się z czymś od munduru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartix Napisano 17 Styczeń 2004 Share Napisano 17 Styczeń 2004 MOŻE TO JEST LILIJKA HARCERSKA PRZEDWOJENNA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mab1978 Napisano 17 Styczeń 2004 Share Napisano 17 Styczeń 2004 A nie jest to milicyjna palemka z patek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2004 Witam!Przypuszczam że jest przedwojenne. Nie jest to znaczek milicyjny bo te milicyjne były wyszywane metalową nitką na tkaninie. Harcerska lilijka raczej też odpada. Znalazłem ten znaczek obok pamiątkowego medalu z 1891r, guzików mundurowych i kawałka hitlerowskiej klamry. Myślę że jest to coś wojskowego tylko z jakiego okresu i co oznaczało? Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 19 Styczeń 2004 Share Napisano 19 Styczeń 2004 Dla mnie jest to palemka z milicyjnych patek kołnierzowych - oprócz haftowanych były też metalowe, nosili je funkcjonariusze niższej rangi.Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 19 Styczeń 2004 Share Napisano 19 Styczeń 2004 Trafiłem podobne palemnki razem z orzełkami milicyjnymi w miejscu starego skupu złomu :))pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
ERWIN
Witam!
Od czego pochodzi ten listek? Wytłoczony jest z cienkiej blaszki, z drugiej strony ma ślady po przylutowaniu dwóch drucików do mocowania. Kojarzy mi się z czymś od munduru.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.