M98k Napisano 17 Styczeń 2004 Autor Napisano 17 Styczeń 2004 Witam. Mam menażke od ponad roku, ale nadal nie wiem jakiej jest armii. Wygląda na niemiecką, lecz proszę o fachową ocenę. Nie ma żadnych bić. Dodaję zdjęcia dla wglądu
M98k Napisano 17 Styczeń 2004 Autor Napisano 17 Styczeń 2004 Witam. Mam menażke od ponad roku, ale nadal nie wiem jakiej jest armii. Wygląda na niemiecką, lecz proszę o fachową ocenę. Nie ma żadnych bić. Dodaję zdjęcia dla wglądu
mietek Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Też byłem obejżeć NRD i jak napisałeś, pasuje:)))Kiedy- okresu wprowadzenia to dokładnie nie podam, używana była do upadku NRD - potem zaś to wiem, że sprzęt NRD-owski trafił na wojnę na Bałkany i do Turcji, chyba też coś na Pribałtikę. Były też chyba malowane na khaki.Acha- w środku jeszcze powinna być trzecia część, jakby kubek, niemalowane alu.
mietek Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Nie wiem z fotki jaki ma ona kolor. Jednak wyglada mi na szary, w tym kolorze był malowany sprzet NRD.
mietek Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 tu masz fotkę NRD-owskiej z http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3268295918&category=34676porównaj
kloki Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 Niby wygląda jak Wehrmacht, ale te uszy coś mi nie pasują.
krzysiek Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 Jak na moje oko, to typowy Wehrmacht.PozdrawiamKrzysiek
M98k Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Nie ma żadnego kubka. Kupiłem go od jakiegoś dziadka, który używał pokrywy do smażenia. A wiesz może mietek, czy były na tych menażkach były jakieś bicia?? Jeśli tak to gdzie?? AHA, wielkie dzięki za zindetyfikowanie jej !!!
mietek Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Na tej co dziś oglądałem też nie znalazłem, mam trochę sprzetu b.NRD i nie pamiętam aby na nim były bicia, czy pieczątki (na mundurach jest tylko rozmiar).
M98k Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Mietek masz może zdjęcie tego kubka co ma być w kąplecie z menażką. Jeśli tak to daj, najlepiej żeby na zdjęciu był i kubek i menażka, wtedy będę miał wgląd jakich mniej więcej rozmiarów był kubek. Dzięki jeszcze razPozrdawiam
mietek Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Kubek (czy jak to zwać?, bo w sumie kubek był noszony przy manierce, podobnie jak w drugowojennych) wpasowywał się w menażkę, czyli był jakby zmniejszoną przykrywką (deklem) wchodzącą od góry do środka głównej części menażki i zamykający ją. Fotki niestety nie mam, poszukaj na niemieckim e-bayu, powinny być.
M98k Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Jest identyczna jak na tym zdjęciu mietek. Jeszcze jak byś mógł podać w jakich latach ją używano to tym był szczęśliwy.Podro.
Pytanie
M98k
Witam. Mam menażke od ponad roku, ale nadal nie wiem jakiej jest armii. Wygląda na niemiecką, lecz proszę o fachową ocenę. Nie ma żadnych bić. Dodaję zdjęcia dla wglądu
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.