krzychu72 Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 Czasami jednak cuda się zdarzają pamiętam ten zamek parę lat temu , ale to prywatna inicjatywa , wnętrza pięknehttp://www.zamekpieszycki.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 Krzychu, trochę zwaliłeś mnie z nóg tym linkiem, niesamowite ci oni zrobili z tym zamkiem!!!Masz może jakieś wcześniejsze fotki, jak wyglądał przed remontem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu72 Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 http://wroclaw.hydral.com.pl/test.php?obiekt=6201&start=8&tend=16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuprlli Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 Kolego Grzechotnik, ja nie napisałem, że za PRLu nic nie odbudowano. Natomiast zniszczono bardzo wiele i to często świadomie. To co piszesz o przyczynach tego zniszczenia jest tylko częściowo prawdą i to odnoszącą sie do czasów krótko po wojnie. Niszczono często z przyczyn ideologicznych (jak wspomniane przez mnie cerkwie). Sprawdź ile dworów i pałacyków istniało tuż po wojnie a ile zniszczało ostatecznie do lat 80tych. Ile zabytków zniszczało na skutek zaniedbania. Ile doprowadzono do ruiny przez brak remontów, po prostu używano za dokąd się dało i tyle. Naprawdę myślisz, ze Warszawę odbudowano ze względu na miłość do zabytków? Nota bene przy okazji dewastując Dolny Śląsk.Obecnie nie niszczeje na pewno więcej obiektów zabytkowych niż dawniej, za Ludowej. Może rzeczywiście przyczyna jest teraz pieniądz tak jak dawniej ideologia.PozdrawiamKuprlli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 Panowie, soooooko! Fakt, nie mam za co kochać komuny. Ale może powinienem napisać plutobiurokracja. Administrację za przeproszeniem publiczną" zawsze miałem i mam w pogardzie za tumiwisizm, lenistwo, znieczulicę, cwaniactwo i złodziejstwo. Zmiany tzw. ustrojowe w 1990 niczego tu nie zmieniły. Może tylko to, że trudniej jest ścigać złodziei nie mówiąc już o tzw. łędach" czy zaniedbaniach" urzędniczych. Dziwne tylko, że wszyscy (no może nie wszyscy) o tym wiedzą a jak przyjdzie do zeznań to świadków brak, morda w kubeł , a co się będę wychylał". Istnieje coś takiego jak czwarta władza" która z tego żyje. Nie wszscy dziennikarze to analfabeci, gówniarze i kretyni (no może większość). Wnioski wyciągnijcie sami, przecież ten post zaczął się od artykułu, KTOŚ go napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebok24 Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 Witam. Panowie zamek w Giżycku został odremontowany. BĘDZIE TAM TERAZ HOTEL nad SZLAKIEM WIELKICH JEZIOR MAZURSKICH, dodatkowo pływalnia, kręgielnia itp. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fbatekb Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Został już odremontowany czy jeszcze jest remontowany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.