Sv Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 Ano muszę codziennie dojeżdżać do roboty służbowym samochodem... :)Nastawiłem się z rana na ostre skrobanie szyb ale nie było źle - damy radę na weekend, wszak kopaliśmy nawet w największe mrozy. Co najwyżej trzeba będzie skoczyć do lasu - tam na bank ziemia jest miękka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 Panowie nie przesadzajmy z tym mrozem.Przed chwilą sprawdzałem u sąsiada na polu i niema problemu z kopaniem.Do niedzieli ma jeszcze trochę przymrozić ale damy radę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 Masz rację romkol - PG dziś latał po polach i pisze, że jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 Tak jak mówiłem... Mróz nam straszny nie jest:) PG stargał prócz moniaków ( tu trafił się mu fenig gadański z 1926r. ) piękny, wielgaśny krzyż - zapewne pruski... a chciał się zbierać z pola zanim go trafił... na szczęście zmieniłem jego plany stwierdzając, że czuję iż znajdę na tym poletku jakiś medal... no i znalazłem... ale nie wiem jaki... pisze na nim wschdnią czcionką Ferdynand I atamam Bułgaria 1910??? Mogłem coś przekręcić bo dawno po ruski nie czytałem.Przy okazji wyszło trochę prusko - niemiecko - polskich moniaków, dwa pruskie haki mundurowe i inne popierdułki.Jutro też jest dzień:)Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 SV I PG was to by trzeba było zapisać do jakiegoś klubu morsów,wracałem rano z pracy to nie szło ujechać.Niezłe trafionko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 Powiem Ci R23, że akurat wody mieliśmy full pod ręką:)Krzyż PG jest przepiękny - jak dam radę jutro pojechać, to wezmę aparat, a PG krzyżyk i zrobię fotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 No to powodzenia na jutro ,ja kolejną niedzielę jestem opiekunką dla moich córeczek.Ale mam ciekawy namiar.Info.opiszę na pyrce.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 No to chyle czoła Panowie Szlachta przed fantami.Jaka ziemia była u was bo ja miałem tylko czas na dwie godzinki wyskoczyc ale omachałem sie przy kopaniu jak głupi .pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 kamdrum sorry ,ze dopiero teraz odpowiadam na twojego maila ale długo na poczte nie zagladałem .Niestety X terry 70 nie zakupiłem więc niestety nic nie moge powiedziec na jej temat.Ale z reacji ze trzynastka juz niedaleko cos nowego zapewne sie pojawi tylko jeszcze nie wiem co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 Ziemia było lekko zmarźnięta:)Dziś tylko parę monetek, bo późno po południu wyjechałem...A w załączeniu krzyżyk PG, który dałem do identyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Ano faktycznie lekko zmarznięta :) Wypady jak zwykle sympatyczne, i ziemia łaskawa :)Najbardziej zadowolony oczywiście z krzyżyka jestem, chyba to Kriegsvereins Ehrenkreutz 2.Klasse :) Oprócz tego wpadło: 2 pfenninge (180 einen thaler) 1867, 2 pfennig 1874, 10 pfennig 1875, 10 pfennig 1875, 10 pfennig 1876, 1 pfennig 1892, 10 pfennig 1907, 1 pfennig Danzing 1926, 2 grosze 1927, 1 grosz 1933, 1 pfennig 1940, 5 pfennig 1940, 5 X PRL z lat 1949-76 (7,30 zł.), 9 X współczesnych (0,18 zł.), jakaś broszka, guziki, łódka, łuski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Krzyż jest przepiękny, tylko fotka na tym berecie marnie wyszła, a myślałem że szarża " zrobi swoje:)He he, chyba będę przepowiadał przyszłość:)Kto był z nami, Ten wie o czym piszę:)Fotkę mego medalu postaram się wstawić w miarę szybko, jednak był wykonany z gorszego metalu i go trochę bagienko pokitrało, więc doprowadzam go do przyzwoitego stanu.Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Car Bułgarii Ferdynad I :)W pierwszej chwili pomyślałem o naszych wschodnich sąsiadach, a tu taka niespodzianka...Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Z tą przyszłością, musze przyznać że ci wyszło :) Też myślałem że carski, a tu niespodzianka :)A reszta gdzie się pochowała? Co się nie odzywają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Ja wszystko widze :)gratuluje fantówJak zawsze bardziej ciągnie mnie na bezdroża niż do wykrywki,a teraz tym bardziej bo sprzęt zmieniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Bonzo gratuluję nowej fury:)pochwal się co kupiłeś bom chyba nie tylko ja ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Takie maleństwo teraz mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Bonzo, to jednak Samuraja pogoniłeś? Chwal czym teraz bezdroża przemierzasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Super sprzęt!teraz na poligonie to Ci żaden czołg nie podskoczy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 A pływać potrafi???:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 20 Luty 2008 Autor Share Napisano 20 Luty 2008 Od dzisiaj bonzo będę ci mówił Pan Samochodzik :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 kamdrum przestań!)) bo jeszcze Bonzo przemianuje Cię na np. łuchatek:)he heSv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Na terenówkach się nie znam więc Kto mi powie co to za pojazd?Jakiś Nissan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.