Skocz do zawartości

System stopni w rekonstrukcji...

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za uniesienie się, ale ten fascynat reko Alex nazwał moich kolegów w niemieckich mundurach z Bzury szwejami". Ten człowieczynek może wyzywać mnie do woli, bo ja jestem na to obojętny, podobnie jak obojętnie przechodze obok szczekającego psa, ale obrażać moich znajomych nie pozwolę żadnemu obszczymurkowi.

• Odpowiedzi 139
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jazłowiak napisał:
Alex nazwał moich kolegów w niemieckich mundurach z Bzury szwejami".

A w którym miejscu? Jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to widać posiadasz poważne braki w edukacji.
Skoro uważasz, że strona niemiecka jest tak super wyszkolona, że nie wymaga pomocy", to sam sprowadzasz stronę polską do szwejów" skoro jej przedstawicieli chcesz doszkalać - nie widzisz tego? Jak zwykle sam się plączesz.

Poza tym jesteś zwyczajnym hipokrytą, bo raz piszesz o rekonstruktorach niemieckich ale obrażać moich znajomych nie pozwolę żadnemu obszczymurkowi", a wcześniej pisałeś o tych samych ludziach zgłoś się do grupy weteranów kucharzy z Heer, bo jak wiadomo wszyscy hitlerowcy służyli w kuchniach, taborach i orkiestrach i płacz nad ich smutnymi losami". Moralność pani lekkich obyczajów kolego Jazłowiak... wiesz jaki z Ciebie harcesz? ano taki harcerz pije, harcerz pali, byleby go nie złapali"...

Jazłowiak napisał:
Jeśli kochasz felgrau to baw się dobrze za swoje pieniądze,

O widzisz, i tu Cię boli... bo ja uważam, że ogólnie w rekonstrukcję kogokolwiek od WP po włoskich spadochroniarzy należy się bawić za prywatne pieniądze. Ludzie w moim kraju nie mają podstawowej opieki lekarskiej na godnym poziomie, a ja mam ze swoich podatków komus hobby sponsorować? Chyba za dużo wypiłeś...

Jazłowiak napisał:
ale nie rozumiem, po co organizacja pozarządowa ma przeznaczać pieniądze na wydawanie podręcznika młodego SS-mana?

Czyżbyś coś insynuował? Napisz wprost, jeśli sie nie boisz...
A poza tym co to jest tak wielkiego organizacja pozarządowa?". Może to to finansować reprinty regulaminów WP, ale także kolorowanki o Kreciku (w sam raz na Twój poziom rozwoju jak widzę), a także instrukcję musztry z bronią WH...

Jazłowiak napisał:
Jak jesteś g...ojadem i nie masz pieniędzy to sklejaj sobie małe modelarze, a nie bierz się za rekonstrukcję.

Ja poproszę o bana dla tego jegomościa. Pokaż mi choć jeden post, w którym Cię obraziłem? A Ty robisz to notorycznie. Ja nie wnikam na co wydajesz swoją kasę, ani w jaki sposób ją zarabiasz, a Ciebie jakoś to co ja robię ze swoją podejrzanie interesuje... to jakaś choroba, czy co?

Jazłowiak napisał:
Jesteś chyba uczestnikiem reko, a nie rekonstrukcji, bo gdybyś cokolwiek wiedział o organizacji grup niemieckich, to wiedziałbyś, że już dawno mają materiały odpowiednie do szkoleń.

Nie wiem skąd masz takie genialne wyobrażenie o mojej osobie i mojej grupie? Podejrzewam, że zaniwestowałem w te materiały dużo więcej od Ciebie, a to dlatego że w odróżnieniu od materiałów WP, tego w bibliotece tak łatwo nie dasz rady xerować... Poza tym Ty sobie do CAW pojedziesz pewnie tramwajem... i żeby nie było, że Ci zazdroszczę, to napiszę, że CI tego miejsca zamieszkania szczerze współczuję, bo stylem i formą swoich postów powielasz stereotypy o tym pożal się Boże regionie mojego kraju... Przepraszam z tego miejsca wszystkich porządnych Mazowszan, ale zróbice coś z tym człowiekiem, bo to idealny model do czarnego PR...

Steiner, jeśli poczułeś się obrażony, to przepraszam. Jak raz to poziom Waszej grupy jest wzorcowy. Ale pewnie by nie był taki, gdyby ekipa jakichś radykałów całkowicie zakazała kolportowania w Polsce materiałów źródłowych, zawierających apolityczne elementy wyszkolenia wojskowego WH... A jeden z rozmówców właśnie takie rozwiązanie sugerował. Jakbyś popatrzył uważnie na ten własnie tok rozumowania,to byś zobaczył, że są tacy, którzy chcieliby powrotu do Bzury 1, bo dla Tekaesa rekonstruktor niemiecki to wróg publiczny nr1"... Stąd zastosowałem eductio ad absurdum": nie dajmy się szkolić stronie niemieckiej, to będzie banda szwejów. A pewnie najlepiej to rekonstrukcje drugowojenne bez Niemców...

Ja mam taką propozycję, bo widze, że inaczej się nie da.
Może byśmy się spotkali bez komputera.
Ja się chętnie przejadę do Krakowa na przykład, żeby kolegom było bliżej.
Bo kurna wyjdzie jedno wielkie kretyńskie nieporozumienie, jakich dotąd było wiele.

i tym samym życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku.

Co się tak wszyscy obsikujecie o tym wyszkoleniu i wyposażeniu AA7? Minęły już czasy gdzie tylko AA7 była jedynymi co coś odtwarzają. Fakt, że robią to najdłużej ale spójrzcie na boki. Bez drużyny Jazłowiaka spokojnie mozna się obyć.

Akagi napisał:
Może byśmy się spotkali bez komputera.
Ja się chętnie przejadę do Krakowa na przykład, żeby kolegom było bliżej.

Dobrze, żarty żartami, ale skoro pada poważna propozycja, to na spokojnie i poważnie na nią odpowiem.
Wszystko, co piszę na tym Forum, jest moją prywatną opinią, co już raz wyraźnie napisałem. A że mamy w Polsce wolność słowa, a jestem pełnoletnim i płacącym podatki obywatelem, to zabrałem głos w sprawie, która mnie dotyczy. To, do jakiej grupy należę, podałem na wyraźne życzenie Jazłowiaka, choć nie chciałem tego robić, żeby nie łączono mojej opinii ze stanowiskiem SRH Wrzesień 39, które reprezentują Darek G. i Paweł F., których oczywiście znasz. Także bardzo chętnie siądę z Tobą przy piwie czy herbacie i pogadam, ale to by była prywatna rozmowa, a jak rozumiem nie o to tu idzie ;)

Akagi napisał:
Bo kurna wyjdzie jedno wielkie kretyńskie nieporozumienie, jakich dotąd było wiele.

Nie wiem kogo reprezentuje Jazłowiak, ale nie zakładam, żeby inwektywy pod moim adresem (te o g*** olewam z góry na dół bo świadczą o nim a nie o mnie, ale te o SS-mannach i innych podobnych fanach wiedeńskich malarzy pokojowych to już grube nadużycie) były autoryzowane przez kogokolwiek poza nim samym... I bardzo ciekawe jest to, że jedyna reakcja rekonstruktora niemieckiego po ewelacjach" Jazłowiaka była taka Jazłowiak, jesteśmy z Tobą, Jazłowiak jesteśmy z Tobą"... W każdym razie pewnych inwektyw Jazłowiaka nie da się sprowadzić do poziomu ieporozumienia", choć dostrzegam szczytny cel twojej Akagi wypowiedzi. Trudno mówić o merytorycznej dyskucji, gdy jedna osoba sprowadza argumentację do flekowania oponenta. Nie mam pojęcia kto to jest że tak powiem w Realu" niejaki Jazłowiak, ale nie podejrzewam żeby miał jakikolwiek tytuł do takich zachowań.

Ja pisałem poważnie.
ok. 20 stycznia, powinienm być dłuższy czas w Małopolsce.
Jak chcesz. Wolę rozmowę choćby prywatną niż obrzucanie się inwektywami i robienie awantury.

Ja chcesz, propozycja jest aktualna - dla wszystkich
sony@onet.pl

pozdrawiam

Akagi napisał:
Ja chcesz, propozycja jest aktualna - dla wszystkich"

Dziękuję i przekażę wszystkim", chyba że będziesz z imi" rozmawiał tak czy tak ;)

Wolę rozmowę choćby prywatną niż obrzucanie się inwektywami i robienie awantury."

Wiesz, ja też... Tylko zobacz kto tu kogo obrzuca inwektywami, bo forma zwrotna się" wg mnie nijak tu nie pasuje. Administracja widać lubi Jazłowiaka bardzo ;)

Co się tak wszyscy obsikujecie o tym wyszkoleniu i wyposażeniu AA7? Minęły już czasy gdzie tylko AA7 była jedynymi co coś odtwarzają. Fakt, że robią to najdłużej ale spójrzcie na boki. Bez drużyny Jazłowiaka spokojnie mozna się obyć."

Miejsca wystarczy dla wszystkich, bez obawy. Jako P.O. d-cy grupy więcej polemik na temat naszej grupy nie przewiduję i nie bedę zabierał głosu. W wypadku pytań, proszę pisać:
andrzejskolik@wp.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie