Skocz do zawartości

Prośba

Gość Ges

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czytam od czasu do czasu posty na forum Odkrywcy i jedno rzuca mi się w oczy - reguły czystej i poprawnej polszczyzny są w zdecydowanym odwrocie! Nie uważam się za Prof. Miodka, ale czy nie moglibyście pisać bardziej po polskiemu". Kwiatki jak skrut" trafiają się nader często. A wystarczy zajrzeć do słownika... Dziękuję za zwrócenie na to uwagi. Pozdrawiam
Napisano
Bocian jednym krótkim zdaniem oddałeś co zaraz się stanie...kij w mrowisko!!!!

Do mondrali:
typie jeden... a jak pijesz z fliżanki to paluszek mały masz ugięty czy wyprostowany??????

Od dziś błędy będę robił celowo wszystkich urażonych serdecznie za to przepraszam.... Krisga
Napisano
Ja tesz bede pisal jag mi sie kce. To jezd czat internetowy a nie jak wzpomniales program miodka. Czy ktos mnie nie zrozumial??? Nie sadze.......wiec w czym problem:)

Z poważaniem vonadamski
Napisano
Witam.
Temat ortografii był już przerabiany. Ges patrz na tematy: orty na forum" z 17 czerwca i do webmastera" z 24 kwietnia. Wszyscy już wiedzą ze mają pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji.
W praktyce nie jest to łatwe, bo: czasami klawiatura jest pijana, niektórzy cierpią na chorobę zwaną dysgrafią i pewnie jeszcze ze sto innych powodów można by wymienić.
Napisano
A ja to mam wszystko gdzieś.Staram się pisać poprawnie,choć też na pewno trafiają mi się byczki.I dalej będę się starał pisać poprawnie.
Hartmann
Napisano
Jajak pije herbatke z filizanki to paluszek mam uniesiony, ale to silniejsze ode mnie! Robie to nieswiadomie. Ale bykow ortograficznych to u mnie bez liku. W ogole uwazam ze ortografia jest wazna ale za duzo ludzi ....pewnego pokroju!!!
Napisano
oj koledzy koledzy
we wszystkim musi byc umiar i kazdy pisze jak umie ja nie uzywam ogonkow a inni ortografii i dlatego forum jest fajne bo kazdy moze byc soba
Napisano
No widzę że zostałem źle zrozumiany. Ja stety niestety jestem po stronie Gesa :) Osobiście nie krytykuję błędów ale też zachęcam czasami do zastanowienia się nad szczególnie rażącymi.
Napisano
Bocian ma rację. Mnie czasami bolą zęby po przeczytaniu niektórych tekstów. To chyba jakiś rodzaj uczulenia. Oczywiście najważniejsza jest treść. Niestety czasami b. trudno jest zrozumieć o co chodzi.
Napisano
To jak, ktos dba o jasnosc swojej wypowiedzi i czy pisze z bledami moze tylko i wylacznie swiadczyc o autorze...inni wyciagaja wnioski i wyrobiaja sobie poglad o danej osobie, o tym czy traktowac ja powaznie czy tez.....
Ludzi, ktorzy pisza bzdury i w jednym zdaniu robia kilka bledow osobiscie ignoruje....z zalozenia.
Napisano
a moja poprzednia klawiatura nie miała polskich znaków , a co jak ktoś pisze z zagranicy????/
wiadomo każdy stara się ale ja np z ortografi byłem mizerny więc i efekty pisania są różne a do szkoły to chodzlo się dawno temu
Napisano
Oho, widzę, że włożyłem kij w mrowisko (ukłony dla Bociana) :-)).Napisałem wyraźnie, że nie chodzi mi o jakiś przymus, ale rażą mnie ewidentne błędy. A co najgorsze, a z czego może nie wszyscy zdają sobie sprawę-jeżeli czytamy wypowiedzi z błędami, sami zaczynamy je robić!I nie jest to moje odkrycie.Poza tym dziwią mnie niektóre nazbyt emocjonalne reakcje, nikomu nie nakazuję pisać poprawnie, ja jedynie o to proszę - a to subtelna różnica.Co do osób piszących z zagranicy (klawiatury bez polskich znaków)-to najwyżej będzie skrot" ale nie skrut"!
Pozdrowienia dla wszystkich moich adwersarzy!!
Napisano
Hurra! To ja, autor poprzedniego tematu pt. orty na forum. Więc sprawa wróciła i to bez mojego udziału, co za radość!!!
Jeszcze raz napiszę co o tym sądzę. Nikt się nie obrazi jak na forum nie będzie ogonków w ą i ę. Wiadomo, że ktoś może pisać zza granicy albo nie mieć ich na klawiaturze. Wiadomo, że ktoś może zrobi jeden, dwa, trzy błędy, ale chodzi o umiar. Jak jakiś forumowicz napisze Międzyżecki Rejon Umocniony, to przecież reszta dyskutantów ma prawo zapaść się pod ziemię. I takiego kolesia nie tłumaczy nawet, że ma dysgrafię, dysleksję czy co innego. Ot co! Pozdrawiam
Napisano
zapomniałem dopisać że będzie że 10 postów odzewu , ale jak zwykle forómowicze dopisali...:)
Do Rumburaka
myślę żę robienie byków jest dozwolone, ale z małym wyjątkiem nazw związanych z naszym chobby...:-) i rżeczami pokrewnymi
Napisano
Przeczytalem wszystkie odpowiedzi na posta i razi mnie jedna rzecz. O ile dobrze zrozumialem to jesli ktos robi bledy ortograficzne lub pisze ze stylistyka na bakier to nie warto z nim rozmawiac??? Ludzie czasami mnie szokuja takie wypowiedzi! Czy kazdy explorator musi miec tytuł profesora polonistyki??? Znam osoby krore skonczyly tylko szkole podstawowa i na temat nas interesujacy wiedza tyle co my razem wzieci! Koledzy nie przesadzajmy. Ja jak wielu z was wie jestem trepem i proponuje wam zobaczyc wnioski itp. rodzicow zolnierzy, to jest dopiero O zgrozo!!!" Natomiast na chacie ludzie pisza szybko i czasami wyplywaja takie bledy.

Z powazaniem vonadamski
Napisano
Witam.
Ja osobiście staram się nie robić błędów, ale jak człowiek pisze szybko i nie przeczyta tego co napisał po raz drugi, to mamy i błędy, i literówki. A i stylistyka też wtedy nie ta. Nie twierdzę że ja nie robię błędów, ale pracuję nad tym, żeby ich nie robić.

Po drugie, tak jak napisał vondamski, nie wolno ignorować danego człowieka, tylko dlatego, że robi błędy. To nazywa się dyskryminacją.

Z poważaniem
Paweł Spyder" Liszewski
Napisano
Tak, tak z tymi wirusami absolutna prawda, sa wirusy robione przez hakerów na zamówienie Miodka i Bralczyka. Podobno hakerzy z Poznania co to ostatnio włamali sie do systemów NASA piszą teraz wirusa, który automatycznie będzie zmieniał wszystkie przecinki w krótkie wyrazy na k. No i jeszcze redakcja Odkrywcy i admini forum piszą takie wirusy, robiące błędy w postach, bo potem jest większy ruch na forum! Wszystko jasne! Spisek!
Napisano
Kolego Jajak, co pijecie herbatke z filiżanki ,jak się właściwie nazywacie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie