mjut Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 witam! wrzucam kilka fotek fantów. nr1- czyżby coś od maski??
mjut Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 witam! wrzucam kilka fotek fantów. nr1- czyżby coś od maski??
mjut Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 druga strona INOWRACLAW, ale nad tym S STA....
lesowik Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 Witam!Ten stojący przedmiot obok łuski mauzerowskiej to element napędu do panzerfausta monetę proponuje rozpoznać za pomocą allegro(bynajmniej nie chodzi mi o jej sprzedaż)Pozdrawiam!
kowalinho Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 fota nr 1 , owszem blaszka od pasków niemieckiej maski pegaski
mjut Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 tyle, że ta rurka w środku (3cm od dołu) ma przegródkę...........
Skok Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 Tak jak napisał Lesowik na 5 zdjęciu to kielich od panzerfausta 30/60/100 tyle że po przejściach. Brakuje mu drewna osadzonego na takim pręcie i centymetrowym krążku. Na drewnie znajdowały sie lotki. Blaszka faktycznie od gasmaski.
kopacz18 Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 jeżeli to odlew (jak twierdzisz?) to raczej nie bolec , ale jeżeli założymy że przedmiot był toczony a nie odlewany - to ten trzeci otwór może być pozostałością po tym właśnie procesie - toczeniu - także sporo przemawia na rzecz bolca - no ale kombinuj może coś jeszcze z tego wykombinujesz :)pozdrawiam!
mjut Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Napisano 20 Grudzień 2007 jeśli o plombę chodzi, to emblemat FRW to na moje jest Frederick Wilhelm Regiment, stacjonujący między innymi w Chełmnie. co do tej optyki (?) to nie. otwory są tak jak na zdjęciu i są grubości ok.5mm. więc optyka to nie jest. nikt nic nie wymyśli
karpik Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 Co do plomb" to znalazłem takie 3 z napisem na rewersie:BreslauKolnAltenaPozdrawiam.
kopacz18 Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 to coś na drugiej fotce wygląda na jakiś mocno wypracowany bolec - taki jak w zaczepach - otwór poprzeczny prawdopodobnie od zawleczki zabezpieczającej - jak znalazłeś to na polu to pewnie z jakiejś maszyny rolniczej :)pozdrawiam!
mjut Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Napisano 20 Grudzień 2007 podziękował Karpik! ciekawe rzeczy mi tu po lasach leżą...kopacz, co do sugestii, że jest to bolec mocno wypracowany: to wychudzenie" pośrodku nie jest wytarciem, ale ten przedmiot tak został odlany. co do otworów- nawet jeśli przyjmiemy twoją koncepcję z zawleczką, to co z otworem od szczytu" ?? a nie zostało to znalezione na polu ani przy polu. to mi chole*nie coś przypomina, ale nie mogę skojarzyć....a to wychudzenie" idealnie wręcz pasuje do ręki
Pytanie
mjut
witam! wrzucam kilka fotek fantów. nr1- czyżby coś od maski??
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.