Skocz do zawartości

Ojciec i syn kolekcjonowali granaty i broń maszynową

grzeb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie to sie nigdy nie skonczy jezeli prawo sie nie zmieni!Statystyki nie moga byc malejace.

http://www.policja.pl/portal/pol/4/4137/Eksplozje_materialow_i_urzadzen_wybuchowych.html
Napisano
To porownanie troche nie na miejscu ale...
Dajmy na to w 2006r.zatrzymano 99 kolekcjonerow w 2007 bedzie ich o 5% wiecej itd.

Moze ktos ulozy rownanie matematyczne heheheh.
Napisano
Niech sie lepiej za burdele wezma a od pasjonatow odczepia.
Jaki ten kraj jest p....y!!!

Prawa są jak pajęczyny, poprzez które przedostają się wielkie muchy, a w których więzną małe.
— Charles Louis de Secondat de Montesquieu
Napisano
w kartonie mina przeciwpancerna i 2 moździerze"
- to musiał być albo mały moździerz, np to ubijania czosnku albo duży karton.
- a czy czasem to okrągłe w pudełku na zdjęciu to nie jest magazynek od pepeszki?
Napisano
To jest przykład z serii Sąsiadowi przeszkadzało".
Niestety coraz więcej takich wszystko-maniaków mieszka wśród nas, więc uważajcie. Kablują dosłownie wszystko na prawo i lewo. Wszystko im przeszkadza bo tak: kury przestają się nieść, żona straciła pokarm w piersiach, w nocy psy szczekają i ABW jeździ na sygnale, a wszystkiemu winni są poszukiwacze skarbów- taka nowa nacja :)))
Napisano
Najbardziej mi sie podoba w tym że znalezli dwa moździerze :-) Policjanci znaleźli w kartonie minę przeciwczołgową, dwa moździerze, hełm, granat oraz pojedyncze sztuki broni palnej, pochodzące prawdopodobnie z okresu II wojny światowej." Hehe jakas super tajna wersja chyba nie widoczna dla ludzi.Jak to opatentuja to jeszce kase zarobią:-).A swoja droga to nie trzeba dużo wyobrazni by niewypałow ,niewybuchow,min i inneg g.... do domu nie znosic.Jak ktos chce szybko zejsc z tego swiata to niech sam schodzi jego wolna nie przymuszona wola.Nie jestem za kapowaniem i narpierw kazalbym temu sasiadowi z tym wyp ..... Z drugiej strony za ściana może mieszkac rodzina z małym dzieckiem i wcale sie nie dziwie temu sąsiadowi ze zakapował.Poza tym trzeba pamietac ,że w tych mieszkaniach ludzie maja majątek swego zycia a jeden przyj... moze im to wszystko rozwalic.
Napisano
nawiązując do niektórych wypowiedzi widzimy że aparat propagandy zadziałał zgodnie z założeniami,a tak naprawdę nie wiemy czy były tam przedmioty niebezpieczne,jednak sporo wyroków już padło -dziwi fakt że w tym środowisku,
a z resztą o czym mowa-większość z nas na półkach ma np.pluszowe misie i samochodziki na resorach.
pozdrawiam.
Napisano
Koledzy, koledzy... strasznie się zawstydziłem:-P... nic nie napisałem, bo wpadł po mnie właśnie kumpel z piszczałka i wyskoczyliśmy na ostatnie chyba w tym roku kopanko. Szkoły wszelakie skończyłem dość dawno temu (niestety). A komentarz...cóż, w naszym kraju można iść do ancla za posiadanie zardzewiałego karabinu, z którego nikt już nigdy nie wystrzeli, ale to ,że posiadam materiały wybuchowe zakupione w markecie Real (na Sylwka), za pomocą których da się wysadzić pół chałupy ,nikogo nie interesuje. A swoją drogą ci goście z artykułu do najbardziej rozgarniętych nie należą... Darz grunt! Wesołych Świąt, Koledzy!
Napisano
przeczytaj sobie definicję materiału wybuchowego a myśle że wydedukujesz że to co jest w sklepie nie pasuje do definicji. Wielka petarda z trupią czachą to 90% tekrury i ładunek wielkości ołówka :) (ładunek pirotechniczny a nie wybuchowy)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie