Skocz do zawartości

Dobre opracowanie bitwy o przyczólek warecko magnuszewski

thomson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Potrzebuje dobrego opracowania bitwy o przyczólek warecki magnuszewski.NIE INTERESUJE MNIE KSIĄŻKA P. Przymanowskiego.
Jak ktoś coś wie to niech napisze.
Napisano
Dobre stare opracowanie z serii Wojna wyzwolencza..." z wykazami, spisem miejscowości postaci, ect.... co do tematu to można jeszcze zajrzeć do ksiażki z tej samej serii Na warszawskim kierunku operacyjnym" (autora ni cholery nie pamiętam). Troche o pierwszej fazie walk, przedrupowaniu 1 DP, przeprawach, zapleczu przyczółka, ect...
Q.
  • 2 weeks later...
Napisano
Po takich bitwach, to na pewno jeszcze wiele rzeczy jest w ziemi.Wiadomo, że jak przekopane to mniejsza szansa na znalezienie.Mam małe pytanie, chciałem się przejechać z kumplem w okolice Studzianek, ale on to tylko łuski, łuski, łuski.wychodzi tam trochę łusek?najbardziej go mauserowskie interesują, zresztą poza pepeszami i mosinami z każdej się cieszy.
Napisano
A co ci sie nie podoba w Bitwie pod Studziankami" Przymanowskiego? Trzeba tylko wziąć poprawkę na komunistyczna propagande i opuścić zyciorysy bohaterów.
Jak dla mnie to bardzo szczegółowy opis bitwy, i plany sytuacyjne.

PS. Szkoda, że mam tam dość daleko. Ale hordy kopaczy już pewnie przeszły tamtędy ze 100 razy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie