acer Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 http://www.kinopolska.pl/szczegoly.php?data=2007-12-27&id=567227. 12. 2007Przy ogladaniu trzeba uważać żeby nie oszaleć i kolbą w ekran przyłożyć
esus Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Nie wiedziałem acer że z ciebie taki miłośnik twórczości Wajdy;)))
martian. Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Tego filmu nie da się zaklasyfikować. Każdy zobaczy w nim to co chce zobaczyć. Zależy przez jaki pryzmat wartości, odczuć i światopoglądu go oglądasz, takie rzeczy dostrzeżesz. Ja bym to nazwał sentymentalnym rozliczeniem z przeszłością, rozdartego wewnętrznie człowieka, który zarazem kocha to co minęło i nienawidzi z tego z powodu, że skończyło(bezsilnie i na około szuka winnych, ale wśród najbliższych, a nie wśród sprawców tej sytuacji ). To może wyjaśnić sposób reżyserii i treść tego filmu.
acer Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 Zaraz chyba odbiezpieczę mojego Visa :))))
yorik Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Acer napisał:Przy ogladaniu trzeba uważać żeby nie oszaleć i kolbą w ekran przyłożyć"Kolbą? Szabelką Acerze, szabelką! Zgodnie z filmową wizją miszcza. :)
PiotrK-ski Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 Jak mi się wydaje, w tym filmie Polacy nie oddają ani jednego strzału!!!Tylko sieką szablami.To jest absolutna beznadzieja.
herbstnebel Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 Tiaaaaaaaaaa........ Wajda-Bajda i średnio co trzeci film filmem życia", ale niech mu tam będzie. Jak ktoś chciałby avikiem na Święta dostać, to mail pod nickiem :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.