persecutor Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Mam możliwość zakupu metalowej repliki MG-42. Miałem ją w rękach i troszkę się nią pobawiłem. Jest ona wykonana od podstaw całkowicie z metalu więc full legal, żaden smutny pan się nie przyczepi. Ma ruchomą klapę tzn. podnosi się, działa celownik i ma ruchomy spust. Niestety zamek jest nieruchomy. Waga jak w orygianale coś ok 12 kg, więc kawał zelastwa. Ogólnie sprzęt jest spoko i bardzo fajnie się prazentuję ale może byście się wypowiedzieli na jego temat czy warto w to wchodzić czy nie za bardzo i lepiej jakiś odlew? Nie chciał bym wtopić kasiory a wiadomo, że co kilka głów to nie jedna.Fotki dostałem od kolesia który ją ma, zrobiłem co prawda telefonem kilka fotek ale jakość beznadziejna więc pozostają te. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 druga fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 i niestety ostatnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Hm, zależy JAKIEJ kasiory... Bo na pozór wygląda znakomicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Pomijajac brzydka rączke naciągu i cos skszanione jarzmo to i tak, ekstra liga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Sama MG-tka 2250 zeta a z trójnogiem 2500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Persecutor - czy możesz powiedzieć gdzie dostępna jest ta replika, bo nie ukrywam, że byłbym zainteresowany jej zakupem.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Aha - i jeszcze jedno - piszesz ...z trójnogiem 2500..." - a ten trójnóg jest do strzelania plot czy to laweta?PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Trójnóg dostrzelania pelot. Acha i można jak w oryginale wypiąć lufę.Mógłbym powiedzieć kto ma ale boję się, że moderator potraktuje to jako reklamę :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 To napisz nie podajac zadnych linków itp ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tron12 Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Smialo przecierz widac ze niereklama tylko dajesz namiar dla osob chetnych : , chociarz daj cynk czy to sklep sprzedaje czy jakas osoba prywatna metada rzemieslnicza robi takie zabawki , jak sklep to sie poszuka na googlach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Romper-pomper z Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tron12 Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 i wszystko jasne , aktualnie niema Mg42 w swojej ofercie, ale pewnie moze sprowadzic , tak czy siak dzieki za cynk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 ładna sztuka:)Też na takie coś choruje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 choć nie ukrywam że wolał bym za te pieniądze jugola z Czech kupić, no ale to dziadowskie prawo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Przy odrobinie szczęścia mogą Panowie dodatkowo nabyć na aukcjach oryginalne kolby i rękojeści układu spustowego(piękny czerwony i jasnoczerwony późnowojenny bakielit). I do dioramy czy tam czego macie jak znalazł - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 A czy dwójnóg jest w komplecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Jak handluje to i pewnie dwójnóg też załatwi :) kwestia pieniędzy. Za czeską jugosławię można niestety trafić za kratki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Już wystawił. Z tego co wiem to dwójnóg w komplecie, dopłata za trójnóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 to pojedyncza sztuka czy jest tego wiecej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Nie mam pojęcia. Jak oglądałem to innych nie widziałem, ale czort wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2007 Ale skecz. Kołki z Allegro usunęli aukcję z repliką MG-ty! Co za ciemniaki! Ciekawe jaką miał minimalną ustawioną. Ale dla mnie lepiej hehe szybciej się może dogadam z gościem na zakup bo już na Allegro sobie nie pochandluje nią :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Nie tylko tą aukcję jakiś debil wywalił.... Usunęli też odlew Mausera (lufa+komora+denko) produkcji Frankowskiego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Bo miało toto wygląd broni . Dmuchają na zimne . pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Widziałeś Ty kiedyś broń z lufą zrobioną z pręta ? :DChyba, że uznali to to jako broń obuchową :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.