Skocz do zawartości

Metalowa replika MG-42

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam możliwość zakupu metalowej repliki MG-42. Miałem ją w rękach i troszkę się nią pobawiłem. Jest ona wykonana od podstaw całkowicie z metalu więc full legal, żaden smutny pan się nie przyczepi. Ma ruchomą klapę tzn. podnosi się, działa celownik i ma ruchomy spust. Niestety zamek jest nieruchomy. Waga jak w orygianale coś ok 12 kg, więc kawał zelastwa. Ogólnie sprzęt jest spoko i bardzo fajnie się prazentuję ale może byście się wypowiedzieli na jego temat czy warto w to wchodzić czy nie za bardzo i lepiej jakiś odlew? Nie chciał bym wtopić kasiory a wiadomo, że co kilka głów to nie jedna.
Fotki dostałem od kolesia który ją ma, zrobiłem co prawda telefonem kilka fotek ale jakość beznadziejna więc pozostają te.

Napisano
Persecutor - czy możesz powiedzieć gdzie dostępna jest ta replika, bo nie ukrywam, że byłbym zainteresowany jej zakupem.

Pozdrawiam
Hindus
Napisano
Trójnóg dostrzelania pelot. Acha i można jak w oryginale wypiąć lufę.
Mógłbym powiedzieć kto ma ale boję się, że moderator potraktuje to jako reklamę :(
Napisano
Smialo przecierz widac ze niereklama tylko dajesz namiar dla osob chetnych : , chociarz daj cynk czy to sklep sprzedaje czy jakas osoba prywatna metada rzemieslnicza robi takie zabawki , jak sklep to sie poszuka na googlach.
Napisano
Przy odrobinie szczęścia mogą Panowie dodatkowo nabyć na aukcjach oryginalne kolby i rękojeści układu spustowego(piękny czerwony i jasnoczerwony późnowojenny bakielit). I do dioramy czy tam czego macie jak znalazł -
Napisano
Jak handluje to i pewnie dwójnóg też załatwi :) kwestia pieniędzy.

Za czeską jugosławię można niestety trafić za kratki.
Napisano
Ale skecz. Kołki z Allegro usunęli aukcję z repliką MG-ty! Co za ciemniaki! Ciekawe jaką miał minimalną ustawioną. Ale dla mnie lepiej hehe szybciej się może dogadam z gościem na zakup bo już na Allegro sobie nie pochandluje nią :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie