KoMbAtAnT Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2007 WitamMam pytanie jakiej grubosci sploty i jaka grubosc w polskim dreliszku.Załacza 2 zdjecia lnu, ktory bardziej nadaje sie wytworzenia bluzy ?jedno zdjecie w powiekszeniu na splot a 2 w troszke powiekszone, blizej rzeczywistosci : )JAki kolor blada zielen ?pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2007 źle załadowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Hmm chyba żaden. Drelich powinien mieć skośne prążki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2007 skośne, a dokladniej ? : )obracajac material o 45 stopni tez mozna uzyskac skosny splot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2007 tsory za dublowanieAle zapomniałem że chodzi mi o polski drelich nie niemiecki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Na pierwszym zdjęciu - żaden.Na drugim - raczej ten z lewej, choć trudno stwierdzić grubość splotu bez skali porównawczej.Skośne prążki racja, ale przy drelichu bawełnianym. (jak np. niemieckim)Prawdę mówiąc, polska lniana tkanina bywa nazywana drelichem" tak bardziej umownie, ze względu na przeznaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Tzn. na drugim splot z lewej dobry, z prawej zły.Tylko nie wiadomo czy ten spolt z lewej niezależnie od dobrego kształtu ma dobrą wielkość (czy to już np. nie brezent) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2007 Cześć MarcinPo lewej to len tkany, o wielkosci splotu jak przy brezencie2 mam do uszycia bielizny i elementow wyposazenia, profilaktycznie zdjecie wrzuciłempzdrst. strz. Leszek B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Leszek,przez internet na pewnym etapie bardzo trudno rozmawia sie o tkanianach. Zrobmy tak: Wlasnie jeden z Waszych zastwstydzil mnie ostatnio i przypomnial o obiecanych przez mnie zdjeciach znad Bzury.... Do koperty z plytka wloze zatem probke tkaniany lnianej ktorej uzywamy u nas do szycia replik mundurow lnianych. Mam nadzieje, ze pomoze.Pozdrawiam,ArturSz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2007 Artur mamy ten sam materiał, moja kurtka wz 36 sie szyje : )Chcialem tylko załatwić material na uszycie bluzy wz 28.A z racji ze ten material jest troszke za cienki a 2 nie mam go juz, to szukam czegos na własną ręke.Wiem że bardzo trudno sie rozmawia przez internet, bo nie mozna pomacać i zobaczyc innych waznych elementow, ale to zawsze coś.A co sądzicie o tym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Aaaa:-)Tzn chodzi o bluzę letnią wkładaną przez głowę?To tutaj dla odmiany nie len tylko bawełenka. Też mam próbke o bardzo dobrze dobranej barwie, nie widze problemu z poczęstowaniem".pozdr,Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2007 Tak chodzi mi o wz 28, zakładana przez głowe. Napewno bawełna ? ja znow czytałem ze był to len : )Artur, a mozesz podesłac ta plytke z próbką na moj adres ? Płytke podrzuce chlopcą, chodzi Ci o AD08 ?pzdrst.strz.Leszek B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 W bluzie letniej zakladanej przez glowe napewno bawelna- niedwno mialem ja w rekach (nb jest chyba niejasnosc z nomenklatura- spotkalem w kilku publikacjach oznaczenie tej bluzy jako wz 24). Len jako tkanina mundurowa obserowany jest dopiero na kurtkach letnich opracowanych w I polowie lat 30 ( zapinane na 6 guzikow, mankiet nierozpinany - mylone czesto z kurtkami wz36 z powodu podobienstwa.)Na AD 2008 jeszcze nie mialem przyjemnsci robic zdjec :-)))) poki co starm sie w czasie cofac :-)))Mam adres Ernesta.pozdr,Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2007 tfu AD07 : )Dzieki za informacje Arturze ale jeszcze Cie wykorzystam, oczywiscie bez aluzji ; )Jak był byś łaskaw - http://img141.imageshack.us/img141/5324/img0185wd2.jpgWykonałes moze zdjęcia tego cacka ? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 ja tez znam ją jako bluzę wz 24. Lesiu jesteś niereformowalny :d . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.