macsurf Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Tutaj wgralem troche fotek i map: http://www.how.pl/rogowo/stare-rogowo/
Blomberg Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 WitamMoże ktoś by miał fotke hangarów.Nigdzie się na takową nie natknąłemPozdrawiam
macsurf Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Bo nie ma takowych w internecie, sporo ludzi szukało fotek jednostki przed 45 rokiem. Bez rezultatu. Pozostaja albo fotki od osob prywatnych lub z instytucji typu archiwa itp.
Blomberg Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 Może tak poza tematem.Ma ktoś może film dokumentalny z 1945 bitwa o kołobrzeg?tu link: http://www.filmweb.pl/BrowseFilms?type=&country.id=&genre.id=5&year1=1945&year2=1945
Lobo26 Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 Wymieniany film Bitwa o Kołobrzeg" to kronika filmowa kręcona po walkach w 1945. Dokładnie to jest PKF 9-10/1945r (numer kroniki podwójny). Praktycznie na sieci nieosiągalna, nawet na zasysaczach Emule czy Kazaa jej nie ma. Tez ną nią poluję ;)Pozdrawiam!
yrek58 Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 Ma ktos fotki koszar i budynku sztabu.Jeśli tak to proszę o umieszczenie.
amado Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 W dalszym ciągu poszukuje kolegów z fali lub tych którzy służli w JW 2366 Rogowo, zamieszczam zdjęcie z poligonu, moze ktos się rozpozna , jeśli tak to prosze o e3mail amado@toya.net.pl lub kliknąc na moją www.amado.toya.net.pl
macsurf Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Tak idzie tylko ze nie w ta strone gdzie trzeba ;) Moze za 2 miechy bedzie mozna isc bez obaw o mroz heheTylko na Resko nie idz Krichu z ta wykrywka ;)
Lobo26 Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Co tam w Rogowie się dzieje ? I co teraz sie dzieje z fundacją ? A co do łowów to sie wybierzemy na Rogowo jak bedzie git pogoda. Ja chcę zobaczyć na własne oczy w/w stanowisko FLAK`a !Pozdrawiam!Lobo-26
Krichu Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 i znowu wraca zima , ja pierdykam, po zimie sezon roboczy i tyle se polatam :D:D
11021979 Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 Witam wszystki po dłuższej przerwie.Nie było mnie na forum kawał czasu i nic nowego praktycznie sie nie pojawiło. Czyżby tajemnice i ciekawostki tego miejsca się wyczerpały?Zapewniam, że nie. Ostatni na skrzynke dostaje coraz więcej informacji o ludziach, którzy byli na tym terenie i interesują się historią tego rejonu Polski. Tak więc zainteresowanie jest spore. Panowie jeśli wszyscy zainteresowani jesteśmy Rogowem to proponuje w okresie letnim zorganizować jakieś spotkanie przy piwie i grillu lub ognisku w Rogowie. Wiem że duża część forumowiczy jest z okolic Rogowa. Dlatego musimy się spotkać i przy dobrym piwie powymieniać informacje między sobą. Jeżeli są zainteresowani tym spotkaniem to prosze o kontakt na moją skrzynke skuterszkut@op.plPozdrawiam wszystkich.
2faces Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 dobra a teraz kto mi powie dzo czego byl potrzebny ten obiekt...schron,miejsce obserwacji lotniska trawiastego czy miejsce pomp odwadniajacych??
2faces Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 zdiecie nr2.Miejsce to jest zalane woda wiec nieda sie tam wejsc a szkoda;-)
2faces Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 W tym budynku znajduja sie 2dodatkowe pomieszczenia.Jezeli wejdzie sie (w pierwsze drzwi na lewo)mozna znalezc tam:(1)drabinke i dziwna komore(podkreślam ze budynek jest 1no piętrowy)i mozna zejsc po schodach do (2)piwnicy gdzie jest pelno smieci.Spogladajac na slady na scianach wydaje mi sie ze piwnice odkryto dosyc niedawno.(hangar na PKT)
Arado Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 Bardzo ciekawe miejsca ! Proponuje spotkanie w marcu wszystkich zainteresowanych ! Muzeum w Rogowie w trakcie rejestracji.Teren lotniska i hangar są już we władaniu Fundacji Fort-Rogowo ! Mamy wiele innych ciekawych miejsc do zbadania, poszukujemy zainteresowanych do współpracy !
2faces Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 z lotu ptaka:) troche slabej jakosci bo z telefonu.
silver73 Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 pozdrawiam wszystkichczy ktos może mi udzielić informacji co znajdowało sie w jeziorze w dzwirzynie gdzie aktualnie znajduje sie jacht klub. po czym sa te betonowe nabrzeza.a jesli ktos ma wiecej informacji na temat jeziora resko oprocz wymienionych tutaj na forum to prosze o przeslanie na maila sylwester_wysocki@o2.plz gory dziekuje
inezasia25 Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Witam.Interesuję się historią Rogowa, jest związana z moją pracą semestralną. Mieszkałam tam dosyć długo bo ponad 20 lat, ale nie mam pojęcia co kiedy powstało. Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś mi w tym pomógł. Przeglądałam strony i zdjęcia które są wyświetlone-bardzo mi one pomogły. Więc gdyby ktoś miał dane dotyczące powstania budynków w Rogowie lub ich przebudowy, byłabym bardzo wdzięczna, gdyby mi je udostępnił.Pozdrawiamm wszystkich miłośników Rogowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.