jacenty2004 Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 I tak pewnie mówią o 6 rano jak już wejdą : Nie jest pan dzieckiem i wie co robi " :)
walker69 Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Mylisz się jacenty2004 ! 21% opowiedziało się, że zgodnie z literą prawa czyli jak bla bla bla". Prawo może się zmienić i opinia społeczeństwa na ten temat też.Nie wiem co oni tam trzymali ale jak się mieszka w bloku/kamienicy i trzyma. Po co wzywali tam saperów ? To te wszystkie miny i moździerze zawierały proch ?
dect Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Tego nigdy nie wiesz i ci od MW sa prawie zawsze goscmi. Moze mieli same skorupy, moze nie (jak powiedzial jeden z saperow a po co ryzykowac?") i oni sa od wywozki tego.Czytalem o gosciu ktory mial w piwicy w bloku skladzik bombek i ogorkow (bynajmniej kiszonych) i zrobilo mu sie male bum w czasie ciecia jednego z nich. Jak przyjechali saperzy to zdebieli - wybuch tej piwnicy mogl sie skonczyc tak jak kiedys po gazie w Gdansku
stangret Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Panowie. Jaj sobie nie robcie bo gotow jestem pomyslec ze jestescie tak samo bezmyslni jak oni. I chociaz moze uwazam ich za kolekcjonerow to jednak trzymanie w piwnicy skorup wypelnionych trotylem, lub innym materialem (nie prochem. to w nabojach strzelniczych) to uwazam to za szczyt glupoty i jak napisal dect to nie byly kiszone ogorki ani ozdoby choinkowe. To jest zwykla bezmyslnosc ktora rzuca potem zle swiatlo na nasze srodowisko, bo oczywiscie wszyscy laicy wliczajac mocherowe berety uwazaja nas za niebezpiecznych wysoce ludzi. Pozdrawiam. Przy okazji. Zycze wszystkim Wesolych Swiat, sukcesow i braku zmartwien w Nowym Roku. Wszystkiego co najwspanialsze.
Leon Degrelle Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Dlatego wziąłem duzy zamach i wyrzuciłem wszystko w krzakory... Paranoja majaca swe żródła jeszcze w komunie, strzelic to z tych pocisków można jedynie bąka, ale jeśłi ktos ma ochote kogos upier..olic to w sam raz :)
Leon Degrelle Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Stangret, może cie zaskoczę ale sam jestem moherowym beretem" i nasze środowisko tez ostro szuka ;)Zdziwiłbys się jakie mamy dobre beretty
stangret Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Leon Degrelle. Bardzo chetnie poznam Twoje hobby i srodowisko moherowych beretow pod warunkiem ze nie namowicie mnie na gromadzenie skorup wypelnionych wszelkimi materialami w celu wspomozenia jakiegos ojca dyrektora na ten przyklad. Pozostaje tylko powodzenia zyczyc i wytrwalosci i wolnosci. Zyczenia Swiateczne bez zmian.
Leon Degrelle Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Masz wadliwe tezy podobnie jak opinię :)
stangret Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Po pierwsze: ten post dotycz roizabaPo drugie: za zmiane watku z Twojego powodu przepraszam wszystkich zainteresowanychPo trzecie: albo jest sie historykiem, milosnikiem historii militarnej, kolekcjonerem, czlowiekiem ratujacym historie, pomagajacym cos zrobic dla dobra reszty ludzi dobrej woli, podobnym Tobie (mam nadzieje. Szczera)Nie pisz o wadliwych tezach i opiniach bo zupelnie nie lapie i nie rozumiem. Jak nie wiesz gdzie jest granica miedzy szalenstwem, ryzykiem i glupota to sugeruje zmiane zainteresowan.
Leon Degrelle Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Otaware umysły, które niewątpliwie zasilają to forum, mam nadzieję nie poddają się jedynie słusznej propagandzie" dotyczącej Ojca Rydzyka. To propagandowy schemat który jest żałosny, pozwól że to będzie mój ostatni komentarz którym odpowiadam na Twoja niestosowna uwagę dotycząca ojca Rydzyka, którego osobiście szanuje , wiem to bardzo egzotyczne, ale może cenne w zalewie papki propagandowej która jak widać przedawkowałeś i odbija ci sie ona nawet w neutralnych, zdawałoby się tematach...
stangret Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 DO Leon Degrelle. TO JEST POST DOTYCZACY roizaba i jego perypetji z naszym nie do konca wspanialym prawem. Jesli chcesz zmienic watek lub temat to przenies sie na forum Radia Maryja a nie zasmiecaj w/w tematu bo Twoje wypowiedzi nic nie wnosza. Pozdrawiam. Amen.
Marcin887 Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 A czy ten nabój kbks nie został podrzucony przez owych funkconariszy?
draven85 Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 roizab coś nowego dzieje się w Twojej sprawie? pozdrawiam
roizab Napisano 1 Luty 2008 Autor Napisano 1 Luty 2008 Witam ponownieano cisza, zaraz po przeszukaniu wystawili wezwanie, ale okazało się że kobitka która miała mnie przesłuchać była chora, poprosili o nr telefonu i powiedzieli że się ze mną skontaktują, i do tej pory cichutko ani wezwania ani telefonu.Jak myślicie czekają na ekspertyzę rakietnicy czy co, no bo przecież chyba nie zapomnieli o tak poważnym naruszeniu prawa i pożądku".Gdyby się coś wykluło dam znać.Pozdrowinka
Widd39 Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Z doświadczenia wiem, że jak zadzwonią za 4 miesiące to nie będzie nic nadzwyczajnego.
roizab Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Napisano 25 Kwiecień 2008 Witamzgodnie z obietnicą odświeżamwczoraj przedstawiono mi zarzuty.nielegalne posiadanie broni i amunicjiw opini biegły stwierdził że rakietnica nie nadaje się do urzytku ze względu na zaawansowaną korozję (opisał dokładnie że jest skorodowana, ma dziury na wylot brakuje mnustwo części a mechanizm jest całkowicie nieruchomy) oraz nie można z niej oddać strzału, to jak to jest: czy to nadal broń bo prokurator twierdzi że tak, do jakiego stopnia skorodowania przedmiot jest bronią a nie tylko kupą tlenku metalu, czy 1,5 kg rdzy to też broń bo 90 lat temu to mógł być karabin, i jaką krzywdę można tym wyrządzić bliźniemuJeżeli chodzi o nabój to tu sprawa jasna i raczej nie mam pytań - nie powinienem go mieć.
DJ MHz Napisano 25 Kwiecień 2008 Napisano 25 Kwiecień 2008 Czyli tylko za jeden nabój postawiono ci zarzuty ?
roizab Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Napisano 25 Kwiecień 2008 za broń oraz amunicję (jeden nabój), tak jak napisałem, przeraża mnie tylko to że ta broń to prawie sama rdza nie do użytku,tak jak stwierdził biegły, a mimo to prokurator twierdzi że to broń
stangret Napisano 25 Kwiecień 2008 Napisano 25 Kwiecień 2008 Witaj roizab.Jeśli biegły stwierdził, że rakietnica to po prostu kupa złomu i wyrażnie to określił w eksprtyzie to prokurator może Ci naskoczyć. Jeśli chodzi o nabój to tak jak sam napisałeś.Tak czy owak jeśli sędzia będzie normalny to znikoma szkodliwośc czynu i jesteś czysty. Obawiam sie jednak,że będzie inaczej a wtedy jakieś niskie zawiasy. Tego Ci oczywiście nie życzę. Daj znać jak wszystko się skończy.Mógłbyś powiedzieć jakie miasto?pozdrawiamstangret
roizab Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Napisano 25 Kwiecień 2008 kolego stangret biegły napisał (podsumowanie):1. materiał przekazany do ekspertyzy to broń sygnałowa typu Erma Erfurt wyprodukowana w 1937 roku, awięc podlega pod ustawę o broni i amunicji i jest na nią wymagane pozwolenie.2. egzemplarz przedstawiony do badań ze względu na znaczny stopień korozji nie nadaje się do użytku i nie można z niego oddać strzałuwcześniej opisał wszystko dokładnie gdzie są dziury po korozji,że jest rozpadnięta w dóch częściach, oraz jakich części brakuje i że mechanizm jes całkowicie nieruchomydlatego nie wiem jak to można interpretować, czy to broń czy nie no bo jeżeli nie można z niej strzelać ????
akagi Napisano 25 Kwiecień 2008 Napisano 25 Kwiecień 2008 Roizab - prokurator sprawę umorzy, ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu zabroninego - jesli nie to jest .... , a sędzia go w sądzie zabije śmiechem". Ale sygnałówkę stracisz, bo w świetle prawa to broń, na która nie miałeś zezwolenia.
roizab Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Napisano 25 Kwiecień 2008 Prokurator sprawy nie umorzył, akta zostały przesłane do sądu, tak więc mogę tylko mieć nadzieję że sędzia będzie normalny.zacytuję notatkę służbową na podstawie której wydano nakaz przeszukania:..... w wyniku ustaleń operacyjnych stwierdzono że niejaki XXXXXXXXX zajmuje się skupem oraz handlem bronią palną oraz istnieją uzasadnione podejrzenia że na terenie posesji zamieszkiwanej przez tą osobę znajduje się arsenał nielegalnej broni......noi spytam jeszcze raz:do jakiego stopnia skorodowania przedmiot jest bronią a nie tylko kupą tlenku metalu,czy 1,5 kg rdzy to też broń bo 90 lat temu to mógł być karabin, i jaką krzywdę można tym wyrządzić bliźniemu.
stangret Napisano 25 Kwiecień 2008 Napisano 25 Kwiecień 2008 Opinia biegłego jest dwuznaczna i napisana w sposób asekurancki. Ustawa ustawą a to czy broń jest bronią, czy ją kiedyś była to druga sprawa. Co jest BRONIĄ wyrażnie określa ustawa. Mówi też jakie warunki muszą być spełnione aby dany przedmiot można zakwalifikowac jako bron.Będę za godz. to wyjaśniępozdrawiamstangret
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.