karpik Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 Dzisiejszy wypad, klon poprzedniego:(Już się cieszyłem z kompletnej(wkońcu) HJ-tki, to 3 metry dalej walnąłem saperką bączka(też HJ?)To kara, że jestem ostatnio wybredny... więc było super:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 Siakaś tablica przy wejściu do rozwalonego budynku.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 karpik - zrób mi prezent z tej zapalniczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 Nie ma sprawy, wyślij mi adres na mail.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 wyślę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akubadzia Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Witam, pytanie do karpika. Na przedostatniej fotce, nad łódkami leżą dwa aluminiowe kapturki. Czy wiesz co to ?Pozdrawiam Jerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 karpik co to zarobienie prezentów dla kopijnik2 -nie zgadzam sie !!! ja chcę tą zapalniczkę !! bo kopijnik2 nie pali !!!:):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 zresztą dobra !! daj mu tą zapalniczkę niech se coś podpali !! a mnie dasz tą piękną broche heheheh-pozdor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 tylko daj i daj a gdzie prosze ?? Sępy pekelne jedne heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 hihihi:))Akabudzia- o tych kapturkach napewno pisano już na forum. Napewno miały przeznaczenie militarne", ale nie pamietam o co chodziło:( Coś z zapalnikami mi świta??Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Ps. kopijnik miał się na pocztę odezwać i ..cisza w eterze:)? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 na nasłuchu...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunki Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Te aluminiowe kapturki zobacz w Eihandgranate 39 Ubung".POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akubadzia Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Nunki, patrzałem ale mi to nie pasuje. Wychodzi tego od zawsze bardzo dużo, w miejscu ćwiczeń WP przed wojną, ale nie mogę dziadostwa rozpracować. Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Moje znalezione przy stanowiskach flaku. Nie znam się, ale wychodziło coś podobnego do zapalników(ok. 10 cm długości, 1 cm średnicy, na górze gwint miedziany, na dole rurka aluminiowa zakończona jak ślepak).Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 poszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 co poszło ? gdzie ? kiedy ? dlaczego ? zaraza zaraz karpikkkkkkkkkkk nieeeeeeeeeeee ! :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunki Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Akubadzia ,przyjrzyj się dokładnie temu zapalnikowi.W dolnej jego części znajduje się taki kapturek a w nim był ładunek błyskowo-hukowy.Tych kapturków znajduję od metra na poligonie-miejscu ćwiczeń żołnierzy WH.POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Wstyd wysłać brochę:( Został jeden kwiatek, to resztka otoku, który trzymał kamień". Kopijnik zasłużył.. że jeszcze nie ma pomocy kopijnika" na allezło:))) W końcu i tak przyjdzie policja i zabierze wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral82 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Witam panów.Umnie ostatnio bieda ale zapodam fotki bo mysle ze te gumki to dosc ciekawy fant.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral82 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 i moniak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral82 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunki Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Oj,zaniżali niegdysiejsi mincerze wielkość wkładu srebra w monetach/oczywiście za zgodą panującego/.POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Żadnej miedzi nie widze na silberku.Skala tego procederu(jeżeli występowała) była duuużo mniejsza, niż na ziemiach polskich:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 hm......i dlatego królowie Prus podrabiali" monetę polską, a polską z obiegu wyławiali - ponieważ była bita w lepszej stopie...e - tam...obniżanie stopy menniczej - zawsze i wszędzie - przy parytecie srebra... Rzym, Rzesza, Państwo Zakonne itd.jak już było słabo - to wprowadzano do obiegu nowy system pieniądza - i na jakiś czas był spokój... do czasu nowych nieprzewidzianych wydatków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.