Skocz do zawartości

Zima 2007/2008

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiejszy wypad, klon poprzedniego:(
Już się cieszyłem z kompletnej(wkońcu) HJ-tki, to 3 metry dalej walnąłem saperką bączka(też HJ?)
To kara, że jestem ostatnio wybredny... więc było super:)))

• Odpowiedzi 389
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
karpik co to zarobienie prezentów dla kopijnik2 -nie zgadzam sie !!! ja chcę tą zapalniczkę !! bo kopijnik2 nie pali !!!:):):)
Napisano
hihihi:))
Akabudzia- o tych kapturkach napewno pisano już na forum. Napewno miały przeznaczenie militarne", ale nie pamietam o co chodziło:( Coś z zapalnikami mi świta??
Pozdro.
Napisano

Nunki, patrzałem ale mi to nie pasuje. Wychodzi tego od zawsze bardzo dużo, w miejscu ćwiczeń WP przed wojną, ale nie mogę dziadostwa rozpracować.
Dziękuję i pozdrawiam

Napisano
Moje znalezione przy stanowiskach flaku.
Nie znam się, ale wychodziło coś podobnego do zapalników(ok. 10 cm długości, 1 cm średnicy, na górze gwint miedziany, na dole rurka aluminiowa zakończona jak ślepak).
Pozdro.
Napisano
Akubadzia ,przyjrzyj się dokładnie temu zapalnikowi.W dolnej jego części znajduje się taki kapturek a w nim był ładunek błyskowo-hukowy.Tych kapturków znajduję od metra na poligonie-miejscu ćwiczeń żołnierzy WH.
POZDRAWIAM.
Napisano
Wstyd wysłać brochę:( Został jeden kwiatek, to resztka otoku, który trzymał kamień".
Kopijnik zasłużył.. że jeszcze nie ma pomocy kopijnika" na allezło:)))
W końcu i tak przyjdzie policja i zabierze wszystko.
Napisano
Oj,zaniżali niegdysiejsi mincerze wielkość wkładu srebra w monetach/oczywiście za zgodą panującego/.
POZDRAWIAM.
Napisano
Żadnej miedzi nie widze na silberku.
Skala tego procederu(jeżeli występowała) była duuużo mniejsza, niż na ziemiach polskich:)
Napisano
hm...
...i dlatego królowie Prus podrabiali" monetę polską, a polską z obiegu wyławiali - ponieważ była bita w lepszej stopie...
e - tam...
obniżanie stopy menniczej - zawsze i wszędzie - przy parytecie srebra... Rzym, Rzesza, Państwo Zakonne itd.
jak już było słabo - to wprowadzano do obiegu nowy system pieniądza - i na jakiś czas był spokój... do czasu nowych nieprzewidzianych wydatków.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie