Skocz do zawartości

Zima 2007/2008

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiejszy wypad, klon poprzedniego:(
Już się cieszyłem z kompletnej(wkońcu) HJ-tki, to 3 metry dalej walnąłem saperką bączka(też HJ?)
To kara, że jestem ostatnio wybredny... więc było super:)))

• Odpowiedzi 389
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Moje znalezione przy stanowiskach flaku.
Nie znam się, ale wychodziło coś podobnego do zapalników(ok. 10 cm długości, 1 cm średnicy, na górze gwint miedziany, na dole rurka aluminiowa zakończona jak ślepak).
Pozdro.

Akubadzia ,przyjrzyj się dokładnie temu zapalnikowi.W dolnej jego części znajduje się taki kapturek a w nim był ładunek błyskowo-hukowy.Tych kapturków znajduję od metra na poligonie-miejscu ćwiczeń żołnierzy WH.
POZDRAWIAM.

Wstyd wysłać brochę:( Został jeden kwiatek, to resztka otoku, który trzymał kamień".
Kopijnik zasłużył.. że jeszcze nie ma pomocy kopijnika" na allezło:)))
W końcu i tak przyjdzie policja i zabierze wszystko.

hm...
...i dlatego królowie Prus podrabiali" monetę polską, a polską z obiegu wyławiali - ponieważ była bita w lepszej stopie...
e - tam...
obniżanie stopy menniczej - zawsze i wszędzie - przy parytecie srebra... Rzym, Rzesza, Państwo Zakonne itd.
jak już było słabo - to wprowadzano do obiegu nowy system pieniądza - i na jakiś czas był spokój... do czasu nowych nieprzewidzianych wydatków.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie