Skocz do zawartości

Zniszczony punkt medyczny.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Spacerowałem sobie ostatnio w leśnym wąwozie, (w którym szperałem parę lat temu) i znalazłem taki drobny element. Próby podniesienia go i zabrania zakończyły się niestety niepowodzeniem.

Napisano

Rozejrzałem się dookoła i postanowiłem sprawdzić pobliską ziemiankę. Sygnału żadnego nie miałem, więc zdecydowałem uszyć" ją na ślepo. Na głębokości ponad pół metra pierwszy delikatny sygnał i głębiej okazało się...

Napisano

Potem kolejny sygnał, zwęglone drzewo, popiół, resztki kolejnego hełmu z MP. Sądząc po stanie musiała być spora temperatura. Dobrze, że taki kiepski stan MP, bo nie było żal go zakopywać.

Napisano
Adr- nie było. To rejon ewakuacji wojsk niemieckich i zbędny sprzęt był niszczony. Poza tym ponoć wszystkim udało się uciec.
Napisano
Blaszki i odznaki parę lat temu trafiłem ale z miejsca niszczenia sztabu i palenia dokumentów. Zdjęcie postaram się znaleźć i wrzucić wieczorem.
Napisano
Kiedyś w mojej okolicy zdarzyło mi się wykopać w jednym miejscu masę takich strzykawek", jak sobie popatrzałem na ich rozmiary i te igły.....brrrrr, nie zazdroszczę tamtym żołnierzom, oj nie....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie