mac Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Napisano 3 Grudzień 2007 Temat pierwszy. Często podczas rozmów spotykam się ze zdaniem że trafiając coś wybuchowego" poszukiwacz boi się Policji. Nie rozumiem takiego postępowania. Wczoraj chodząc w Kacku w miejscu przyszłej budowy znalazłem taki oto kumulacyjny 75 mm. przyjechali cywilnym autem , zobaczyli, jeden został coby" pilnować. LUDZIE NIE BUJCIE SIę POLICJI. --------------------------------------------Temat drugi, trochę połączony z pierwszym. W czasie gdy czekałem na Policję zacząłem się zastanawiać nad tym jak ten kumulacyjny tam się znalazł. Spojrzałem w ten pochmurny dzień na teren Wielkiego Kacka i ujrzałem nic innego jak panoramę Kacka. Nic dodać, nic ująć. Porównując te fakty można ustalić gdzie stał(lub stały ) któryś z 503 bt. cz. ciężkich bo to w końcu do nich strzelano. Jest to miejsce niedaleko torów, chyba Żeliwna, koło Krarwin 1. Jeśli ktoś ma jakieś info na ten temat to proszę o kontakt.
von Neumarkt Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Ten kumulacyjny,to mi bardziej wygląda na p/pancerny z rdzeniem,czy się mylę?
mac Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Napisano 3 Grudzień 2007 Zdawało mi się że kumulacyjny chociaż całkiem możliwe że nie, nie jestem nieomylny.........
beaviso Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Maćku, mi wygląda to zdecydowanie na pocisk podkalibrowy.Internet podaje, że niektóre odmiany radzieckich podkalibrowych 76 i 85 mm zawierały zaledwie jeden gram materiału wybuchowego. Tym można się rzucać, a jeśli się mylę to proszę o korektę :)Pozdrowienia,M.
seroczyn Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Witam Odpowiedzi na pierwsze pytanie starałem się uzyskać w wątkuw lesie czają się Niemcy" został chyba usunięty. Temat widocznie dla niektórych drażliwy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.