Skocz do zawartości

Mapy z I wojny swiatowej

terenowiec69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,gdzie szukać map z okresu I wojny światowej z terenów obecnego województwa lubelskiego?Intersują mnie wszystkie informacje na ten temat tj.bitwy potyczki,przebieg działań itd.
Moze ktoś podpowie gdzie szukać.Moze jakis link do strony?Z góry dzieki.
  • Odpowiedzi 101
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
hehe chyba se jaja robisz co ty myslisz ze znaFcy ci cos podpowiedza?
odezwij sie do mnie na maila i dam ci wszystkie mapy o jakich sie tu ludziom nie snilo :)
dzis dzien andrzeja a ze lubie andrzejow to ci dam co chcesz bedziesz zadowolony mam mapy nie dostepne dla 99%uzytkownikow tego forum,tylko wiesz mapy sa tylko dla ciebie poznaj moja dobroc i szczodrosc:)
Napisano
i tak Wam nic nie dadzą te jego zajebiste" mapki! potraficie się sprzedać byle dostać jakieś namiary! i co Wy myślicie że dostaniecie coć lepszego niż przebieg linii frontu w kolejnych dniach ofensywy zimowej!! a tam to możecie sobie szukać! Żeście sobie kolegę znaleźli hehehee a ty smętek klonie jesteś śmieszny!!!
Napisano
mapki z zaznaczonymi miejscami zalegania klamerek, odznak, bagnetów, a może nawet kasy pułkowej czy sztandaru, a jak ktoś ładnie poprosi to wpadnie wór niespodzianka, zgubiony przez Mikołaja.
Napisano
Hejka wam mieszkam w okolicach lublina i moge was poprosic o te mapki na maila 123mastero@wp.pl odwdziecze sie namiarem na dosc spore i ladnie zachowane miejsce do poszukiwan z dala od wscibskich oczu ludzi co wy na to??? piszcie
Napisano
ja mapkę dostałem.Szczerze mówiąc to nie do końca wierzyłem że ją dostane, patrze na maila i jest mapka w dużej rozdzielczości czytelna, także za mapkę dziękuje.
Napisano
Żródło wiedzy jest w literaturze,internecie w tym nauce języków obcych, latach chodzenia z sukcesami lub bez, własnych logicznych kombinacjach i nabytych doświadczeniach. Jesteśmy na forum odkrywcy, a więc należy odkrywać, nie czekać na gotowe.
Posty typu - gdzie można coś znaleźć, proszę o mapkę, ile coś jest warte są po prostu śmieszne, zwłaszcza w dobie internetu. Nikt przy zdrowych zmysłach, kolekcjonerów, konkretów nie ujawni, poza prowokatorami, którzy jawnie zżynają w celu przypodobania, zaimponowania. Nie pisze tego złośliwie, pewnie Paweł też, realia i teren szybko skorygują owe prezenty. A znaleźć coś ciekawego jest jest już naprawdę trudno, przynajmniej w słynnym eldorado" hhehe.

pozdr.
Napisano
Proponuję parę przewodników -po Bieszczadach jak również inne opracowania -myślę że wiedza was w końcu oświeci a nie ten nasz Wielki Brat -którego już tu nie ma -a na nowym forum już dostał karteczkę po pierwszym wejściu hehehe tylko nie płaczcie dziewczyny – bo chłopaki nie płaczą i tak jak cis napisał teraz coś znaleźć to czysty przypadek –ostatnio jak byliśmy to- na oślep palec na mapie stawiałem możecie wierzyć lub nie –jeżeli trafie jakieś mapy których nie ma na rynku - to wam tu podeślę -pozdro
Napisano
A co to złego podesłac jakąś mape komus kto prosi.Ja akurat poprosilem o podpowiedz bo szukam w necie choćby opracowania lub kalendarium i nie moge znalezć.Ponawiam prośbę.Pozdrawiam.
Napisano
no tu wlasnie widac wasza pazernosc i sobkowatosc,
cis pisze ze trzeba szukac hehe,a skad powiedz mi ty masz te mapy ktore ja wysylam tym chlopakom?
szukales i je wykopales?
wolne zarty-tak samo dostales od kogos jak zaczynales swoja przygote z exploracja,wiec nie zamydlaj tu o jakims szukaniu, bo te mapki to raczej ciezko wykopac,
nie kazdy dziala w waszym prywatnym klubie,nie chce tu wymieniac waszych nikow na forum bo kazdy wie kim jestescie,
bzdury z waleniem palcem po mapie gdzie szukac to mozesz huku100 pisac ale nie na tym forum,polecam brokacik.pl,
z waszych postow przebija jedno stwierdzenie,ieszczady sa juz przekopane i zeby cos znalesc trzeba miec szczescie"-nie wiem czy sie smiac czy plakac,to co powiecie na jurze krakowsko-czestochowskiej?
tam na weekend okolo setki ludzi kopie i sa sukcesy,
wiec nie gadajcie mi ze eldorado sie skonczylo bo ja po to tu jestem aby temu zaprzeczyc i zaprosic jak najwiecej ludzi w biesy:-)
ale jak juz pisalem w usunietych postach wam to nie na reke:-)
pzdr.bagnetss.
Napisano
Bagnet –sam pisałeś że w Biesach już nic nie ma hehehehheh tylko złom został którego nie
zbierasz !!! Gubisz się już z tym wszystkim i pleciesz trzy po trzy – toz.że stworzyliśmy front blokowania Biesów ??? hehehhe Ludzie jedźcie tylko nie zdziwcie się jak rąbniecie kilometrów i nic nie znajdziecie –po prostu żebyście nie mieli do nikogo pretensji –nie nastawiajcie się na sukces bo będzie bolało –ale może być też odwrotnie nie przeczę .Co do palca i mapy niech powiedzą Fiodor ,Uben i inni co byli ze mną –decyzje podejmowaliśmy w samochodzie w czasie jazdy !!!! Zapraszamy jak najbardziej w Biesy bo to nie tylko poszukiwania –ale również ludzie i widoki -pisałem to już nie raz .Ale zawsze znajdzie się taki który wie lepiej który klamer nie zbiera tylko zostawia –który chodzi przez zieloną granicę z bronią –który napada na poszukiwaczy –sprzedaje ich wykrywacze –który ma kontakt z byłymi Upowcami –ostatnio nawet chwalił się do jednego z forumowiczów że przemyca broń za Atlantyku hehehhe
Napisano
terenowiec69 masz poczytaj troche jak nie mozesz znaleźć http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:pl-PL:official&hs=zNl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=1+wojna+%C5%9Bwiatowa+w++Bieszczadach++&spell=1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie