hamer Napisano 30 Listopad 2007 Autor Napisano 30 Listopad 2007 Witam wszystkich... Potrzebuję waszej pomocy w doborze wykrywacza..Chodzę już kilka lat i przez ten okres miałem w swoim posiadaniu 3 wykrywacze.Planuję zmianę jeszcze w tym roku jednak nie nie bardzo mogę się zdecydować.Chodzi Mi o sprzęt z najwyższej półki który został przez kolegów sprawdzony i mogli by Mi go polecić. Więc proszę o pomocPozdrawiam
reglass Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Witam!Godne uwagi są DFX XLT MXT sprzęty uniwersalne MXT jest od nich prostszy w obsłudze. mają świetne dynamiki i tryb mixmode tzw. ''mixerek'' świetne na kolorową drobnice monety i dobre na grubszą zwierzynę.Pozdrawiam reglassp.s. poszukaj jest o nich pełno na tym forum i innych:)
terenowiec69 Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Napisz lepiej co miałeś wcześniej i ile masz kasy przeznaczone na zakup wykrywacza.
hamer Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Napisano 1 Grudzień 2007 Najpierw zaczynałem od smętka,całkiem całkiem nawet,troszke ciężkawy i po kilkugodzinnym poszukiwaniu dało się odczuć..Następnie był garrett AC 250 głównie zasadzałem się na drobnicę.W tej chwili posiadam fishera 1236 jednak jego automatyczne dostrajanie do gróntu nie jest najlepsze,dużo można pominąć.Jestem w stanie przeznaczyć do 4 tyś na coś czym będę mógł zdziałać coś więcej bez zbędnego kopania.Oczywiście nie obejdzie się również bez szczęścia;)
beaviso Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 Za taką sumę rozejrzałbym się za czymś ze stajni White's, albo rozważyłbym Tesoro Tejon plus druga, duża sonda (DD).M.
hamer Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Napisano 1 Grudzień 2007 Panowie a jakie jest wasze zdanie jeżeli chodzi o MINELAB EXCALIBUR 1000 lub WHITE'S SPECTRUM XLT PRO?Oba posiadają automatyczne dostrajanie do gruntu,czy przez to nie są troszkę gorsze od Tesoro Tejona?Jeżeli któryś z kolegów posiada jeden z tych 2 sprzętów i jest w stanie udzielić mi kilku rad to chętnie przeczytam.....
terenowiec69 Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 Ja ci polecam wykrywacze MINELABA,chodzę z ludzmi którzy mają te sprzety,od najtańczej x-terry 30, do explorer se pro.Rewelacyjne fanty z ziemi wychodzą.Jest teraz promocja na MINELABA EXPLORER SE-3499ZŁGeneralnie szukaj wieloczęstotliwościowego sprzetu.
hektor111 Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 witajHamer XLT można stroić do gruntu ęcznie"większość ludzi tego nie robi bo automat sprawuje się z tym bardzo dobrze poza tym jest jeszcze auto trac co do excalibura to nie mam pojęcia nigdy nie miałem go w rękachz tych dwóch stawiam zdecydowanie na XLT pomyśl jeszcze o DFXpzdr
VanWorden Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 No tu nie za bardzo jest co porównywać - Excalibur to sprzęt na plażę lub pod wodę i ciągnięcie na pole takiej ciężkiej bestii nie ma raczej sensu ;)XLT i DFX mają niemal wszystkie ustawienia kontrolowane przez operatora, ale nie są aż tak proste w obsłudze. Takim Whitesem jest na pewno MXT. Z kolei Tesoro Tejon w zestawie jaki proponuje Beaviso jest też świetne. Z Minelabów polecam Ci tylko X70.PozdrawiamVW
hamer Napisano 2 Grudzień 2007 Autor Napisano 2 Grudzień 2007 Dzięki Panowie za pomoc..Skróciłem troszkę liste modeli i proszę o kilka waszych opini na temat 4 wykrywek z których napewno wybiorę jakiś model.Chodzi mi głównie o modele;Minelab x-terra70,Quattro MP oraz white's spectrum XLT oraz Matrix M6..Będę wdzięczny za pomoc w wyborze a tym czasem muszę mykać prosić rodziców nażeczonej o zgodę na ślub....Trzymajcie kciuki....Pozdrawiam wszystkich
beaviso Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 > a tymczasem muszę mykać prosić rodziców narzeczonej o zgodę na ślubA Twoja narzeczona niepełnoletnia, że się jej starych o zgodę pytasz? Chłopie, mamy XXI wiek!
VanWorden Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 Stawiam na X70 i na to, że... się zgodzą:))PozdrawiamVW
hamer Napisano 2 Grudzień 2007 Autor Napisano 2 Grudzień 2007 dzięki chłopaki..VW widzę że jesteś naprawdę konkretny chłop....Myślę że postawię na twoją ofertę i zakupię x-terra 70.A co do tych zaręczyn to wybranka nie jest niepełnioletnia a ja ledwo co wróciłem z Afganistanu i przyszedł odpowiedni momęt na ślub...Jeszcze nie wie tego ale za jakieś 19 miesięcy trzeba bbędzie znów mykać jednak na inny kontynent...Dzięki chłopy za pomoc.....
hamer Napisano 2 Grudzień 2007 Autor Napisano 2 Grudzień 2007 bym zapomniał Beaviso wiem że mamy XXI wiek ale nie do wszystkich to dotarło...Niektóre osoby cenią sobie tradycje tak jest z przyszłymi teściami,,...Tak na marginesie nie spodziewaem się że tak dobrze pójdzie...Trzymaj się człopie...Pozdrawiam......
beaviso Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 To gratuluję. Z moją Eksploratorką zaręczyłem się przed rokiem, a w tym dobiliśmy targu" przed ołtarzem, hehe. Gdybym spytał o zgodę jej rodziców, to bym dostał kopa w zad. Nie od nich, tylko od dziewczyny, hehe! Jeszcze raz gratuluję i życzę powodzenia w hobby, no i szczęśliwych powrotów do domu!M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.