YARD Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 Witam, do poczytania artykuł z Głosu Wielkopolskiego".Podobno jest książka ,i ma być film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 Na forum już było o tym Misiu , ale ogólnie sprawa u nas mało znana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 aw Anglii Miś ma dwa pomniki sławiące jego dzielnośc"W M C" M.Wańkowicz też coś pisał o tym Misiu.cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 życze wygięcia szyji przy czytaniu, hihicdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 ktoś widział lub czytał książke Wojtek spod M.C."?Film dopiero ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 A może ktoś widział pomnik lub tablice Misia w Angli ?Fotki mile widziane. Nasi" tam są, może pstryknie który?cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 Budził panike gdy wychylał się z okna wojskowej ciężarówki. Kule sie go nie imały"O szer. Misiu wiedział nawet książe Walii Karol i jego synowie. A u nas?cdn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitolif Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Trochu kark boli... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 24 Listopad 2007 Autor Share Napisano 24 Listopad 2007 Cześć, trochę o Misiu tu:http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=176251#176251Może ktoś z Glasgow zrobi fotki pomnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2007 Witam , i już jest książka o Wojtku Misiuhttp://www.odk.pl/wojtek-z-armii-andersa,4624.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edgar G. Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 W Manchesterze w Imperial War Museum jest na wystawie zwierząt służących armii nasz niedżwiadek Wojtek,jego pomnik i krótko opisana historia z kilkoma fotografiami.Niestety zakazują fotografowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorian Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 W którymś z programów o 2 Korpusie Polskim widziałem archiwalny film pokazujący naszych żołnierzy podczas zapasów" z Wojtkiem. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Witam! Przeglądając forum trafiłem na ten wątek co mnie ucieszyło. Otóż w tym roku w Anglii poznałem Anglika polskiego pochodzenia, który opowiadał mi o losach swojego ojca żołnierza armii Andersa. I co wyszło w toku,otóż jego ojciec był opiekunem Wojtka, i jedny z tych którzy kupili go od jakiś Arabów. Niestety nie mam z nim kontaktu mailowego ale mam pocztowy. Opowiadał mi też o książce na ten temat, nie wiem czy to ta najnowsza na ten temat. Jak do niego napiszę może przedstawi mi więcej szczegółów. PozdrawiamL.G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.