Gunship! Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Napisano 5 Styczeń 2004 Poszukuję artykułów w formie skanów z czterech numerów Fortecy" . Forteca nr2. Helskie stanowiska baterii plot.-1939" R.Bąkowski, W. NadolnyForteca nr3. Schrony bojowe w pasie działania Armii Łódź"Forteca nr.13 Baterie "grecka i "duńska na półwyspie Helskim. Forteca nr.11" 27 Bateria Artylerii Stałej ( cz.I )PS: sorry ze zasmiecam ta czesc forum :)
jagmin Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 najlepiej napisz do kol. Forteca, ktory pisuje na tym forum, a tak formalnie to namawiasz do przestępstwa...
Gunship! Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Napisano 5 Styczeń 2004 Sorry ale co innego jakbym chciał zeskanowac cały egzemplarz pisma a co innego wybrany artykuł. Ponadto Forteca" jest czasopismem ogolnodostepnym ( spox nakład 1200 egz. :P) a tu juz nie ma takich ograniczen prawnych. Jakbym chciał uzyc tych artykułów w formie plagiatu, etc. to juz inna sprawa. Potrzebne mi sa na uzytek własny. Oczywiscie jezeli nastapi (uzasadniony) bunt ze strony autora to uszanuje ten fakt. Pozdrawiam.Gunship
Forteca Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Spox można żgodnie z prawem skserować na własny użytek 25% całości książki, więc pewnie i pisma (ew. 25% danego artykułu :P). De facto numery archiwalne nie są dostępne i nie widzę przeciwskazań przy powielaniu tą metodą. Natomiast numery z ostatnich dwóch lat są w dalszym ciągu do nabycia". Zaś drugą strona medalu jest to, iż będąca de facto pismem niszowym Forteca" utrzymuje się wyłącznie ze sprzedaży, nie korzysta z dotacji etc. i skutkiem między innymi podobnych praktyk nakład następnego numeru bedzie wynosił 1000 egz.
Gość Napisano 6 Styczeń 2004 Napisano 6 Styczeń 2004 Tak się składa że jestem współautorem tych artykułów , jezeli Cię to interesuje to mogę Ci podesłać kserokopie
Gunship! Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Napisano 7 Styczeń 2004 Dzieki. Przepraszam ze robie z tego taka afere, ale zalezy mi na tych artykułach bardzo. Zaczałem kupowac Fortece" od numeru 14 i bede to robił nadal :) ale nei mam zbytnio kasy na numery archiwalne a interesuja mnie te artykuły. Jescze raz dzieki i przepraszam. Gunship
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.