Skocz do zawartości

Artykuły z Fortecy

Gunship!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poszukuję artykułów w formie skanów z czterech numerów Fortecy" .
Forteca nr2. Helskie stanowiska baterii plot.
-1939" R.Bąkowski, W. Nadolny
Forteca nr3. Schrony bojowe w pasie działania Armii Łódź"

Forteca nr.13 Baterie "grecka i "duńska na półwyspie Helskim.

Forteca nr.11" 27 Bateria Artylerii Stałej ( cz.I )

PS: sorry ze zasmiecam ta czesc forum :)

Napisano
Sorry ale co innego jakbym chciał zeskanowac cały egzemplarz pisma a co innego wybrany artykuł. Ponadto Forteca" jest czasopismem ogolnodostepnym ( spox nakład 1200 egz. :P) a tu juz nie ma takich ograniczen prawnych. Jakbym chciał uzyc tych artykułów w formie plagiatu, etc. to juz inna sprawa.
Potrzebne mi sa na uzytek własny.
Oczywiscie jezeli nastapi (uzasadniony) bunt ze strony autora to uszanuje ten fakt.

Pozdrawiam.

Gunship
Napisano
Spox można żgodnie z prawem skserować na własny użytek 25% całości książki, więc pewnie i pisma (ew. 25% danego artykułu :P). De facto numery archiwalne nie są dostępne i nie widzę przeciwskazań przy powielaniu tą metodą. Natomiast numery z ostatnich dwóch lat są w dalszym ciągu do nabycia".
Zaś drugą strona medalu jest to, iż będąca de facto pismem niszowym Forteca" utrzymuje się wyłącznie ze sprzedaży, nie korzysta z dotacji etc. i skutkiem między innymi podobnych praktyk nakład następnego numeru bedzie wynosił 1000 egz.
Napisano
Tak się składa że jestem współautorem tych artykułów , jezeli Cię to interesuje to mogę Ci podesłać kserokopie
Napisano
Dzieki. Przepraszam ze robie z tego taka afere, ale zalezy mi na tych artykułach bardzo. Zaczałem kupowac Fortece" od numeru 14 i bede to robił nadal :) ale nei mam zbytnio kasy na numery archiwalne a interesuja mnie te artykuły.

Jescze raz dzieki i przepraszam.

Gunship

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie