woytas Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 ale kierunkowy do Ciebie ze strony nadlesnictwa jest? - jest ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 ja jestem akurat na 3 roku TL ;] i studia dla mnie są podstawą :P a czy bedzie doktorek to sie jeszcze okaże :P od nowego roku kurs pilarza ;] co do acera ( nie Acera ) to mogliby go w SILPie już zmienic toż to zabytek :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 a co z tą boreliozą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik23 Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 słomek a gdzie robisz technikum?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik23 Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 bolerioza to masakra jest wsród leśników.W nadleśnictwie gdzie pracuje mój ojciec dwuch leśniczych,po badaniach na bolerioze,zostawili od razu w szpitalu na kilka dni i ostre antybiotyki!.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pralek LP Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Witam Co do zmiany acera - dlugo jeszcze nie doczekamy sie nastepcy tego doskonałego" programu...tylko ze w zasadzie acer jest dosc przejrzystym programem - osobiscie wole go takiego jaki jest bo wszelkie nowosci nie wychodza nam na dobre w firmie - patrz zmiany w module ZUL, czy kretynskie Modelowanie, ktore niczemu nie sluzy - ja np puszcalem je 5 razy-5 zupełnie innych wyników-do dzis nie wiem dlaczego, dyrekcja tez milczy...borelioza to osobny temat. U mnie na 37 osób w slużbie 4 posiadaj, w tym 3 stadium zaawansowane. A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananas Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Ja też chodzę do technikum leśnego. Wczoraj na hodowli lasu leśniczy mówił o badaniu gruntu za pomocą wahadełka :) Nawet takie przyniósł i za jego pomocą wszystkich w klasie przebadał, niestety okazało się że prawie cała klasa jest chora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik23 Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 ooo..gleboznastwo!niezmiernie ciekawy temat..:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananas Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Temat bardzo ciekawy, szczególnie z naszym leśniczym radiestetą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Już dawno się mówiło w firmie o projektach uczłowieczenia" SILP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g.polik Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Tak czytam sobie te opowieści z lasu" i mam kilka uwag, kogoś kto ma naokoło las aczkolwiek nie jest z nim w żaden sposób zawodowo związany. Po pierwsze - z moich obserwacji (i opowieści znajomków) wynika, że jednak tzw. znajomość potrafi mieć wpływ na obsadę stanowisk czy otrzymanie posady. Oczywiście nie można już przyjść do pracy po zasadniczej kolejowej ale pewne układy dalej są ważne.Druga uwaga dotyczy kwestii bardziej ogólnej - wykształcenia. Moim zdaniem, to nie ... czasy poszły naprzód ..." tylko sparszywiało wykształcenie ! Sądzę, że to średnie" czy wyższe", powiedzmy sprzed 40 lat na rzy głowy" bije te dzisiejsze fakultety" (też po trzy). Znałem człowieka, który przed woją ukończył technikum (chyba w warszawie o profilu związanym z lotnictwem i motoryzacją) i bił on na głowę wiedzą i fachowością (o kulturze nie mówiąc) ówczesnych inżynierów. A proces ten się pogłębia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 to są tylko subiektywne stwierdzenia a co do wykształcenia to bedzie wszystko jasne jezeli powiesz g.polik jakie studia skonczyłes... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 To racja. Postępujące ogłupienie społeczeństwa za pomocą środków masowego przekazu, ułomnych reform i zaniżania poziomu naszej polskiej edukacji do poziomu Europy Zachodniej i USA jest zatrważający. Ale to chyba nie temat tej dyskusji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 nie nie nie myslicie sie gdybysmy mieli edukacje choc troche podobna do zachodniej to na historii uczylibysmy sie tylko historii najwazniejszej a nie jakihs greków pedałów i innych skubanców... :/ my jestesmy jednym z lepiej wykształconych narodów jestesmy kształceni wszechstronnie. u nas np czołgista musi kierowac czogiem , naprawiac go, tankowac, malowac, myc itd a na zachodzie jeden przykreca srubki inny srubki odkreca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g.polik Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Jakie to banalne pytanie : jakie studia skończyłeś ...". A jeżeli żadnych ? Jeżeli z wielkim trudem skończyłem 6 klas podstawówki ? To co ? Prawdę powiedziawszy wolałbym skończyć przed I wojną cykl nauczania w domu lub zdać małą maturę przed II wojną niż mieć dzisiejsze 3 tzw. fakultety" ! Znam kilkanaście kop wykształciuchów" ale tylko kilku z nich ma coś w głowie. Poza tym jeden z palladynów wielkiego elektryka" z Popowa k/Bydgoszczy (a nie z Gdańska jak się przyjęło mówić) twierdził podczas kampanii wyborczej tegoż, że (cytuję z pamięci) : Piłsudski też nie miał wykształcenia ..." !!!!Nie śmie nawet ich porónywać a tylko daję przyczynek do tematu wykształcenie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 wykształcenie a mądrość życiowa to są dwie różne sprawy ale człowiek madry zyciowo bez wykształcenia jest niespełniony... tak czy inaczej nie mozna mówic ze wykształcony to debil... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.