Skocz do zawartości

Zawsze chciałem mieć ... garnek monet :]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomysł podsunął mi kompan poszukiwacz. pozdr MENZO. Wybrałem się do sklepu ogrodniczego. Kupiłem garnek i zacząłem sypać w niego wszystkie znalezione moneciaki. Większość to PRL i obecne złotówki znajdywane na plażach. Kilka sreberek i inne cudactwa. Do tego ostatnio wykopałem taki żeliwny stelaż. Oczyściłem, pomalowałem na czarno i pasuje pod garnek jakby zrobiony był na zamówienie. Do pełna brakuje mi jeszcze z 4cm, ale i tak chcę usypać górkę".

No co? Zawsze chciałem mieć garniec monet :)

Napisano
Martian takie znaleziska, o których piszesz na forum ze zrozumiałych względów się nie pojawiają. Co nie oznacza, że w ogóle się nie trafiają ;)
Napisano
Pomsee, wiem, ze się zdarzają i dlatego nadal mam nadzieję:).
Sam byłem świadkiem jak rolnik wyorał mieszek boratytnek. Tzn dowiedziałem się o tym i pognałem co tchu na rowerze do tej wsi. Miałem wtedy 12 lat. Dostało mi się kilkanaście szt.. Ale co najniefajniejsze to facet przesypał(przełożył) zawartość do torebki foliowej, bo mieszek był zbutwiały. Mieszek spalił...
Do tej pory mnie drze, że nie zdążyłem. Podobno był ze skóry i obszyty jakimś materiałem...
Napisano
Witam,zapomniałem dodać,że na zamieszczonym prze zemnie zdjęciu znajduje się gliniany dzban ,a w nim ponad 100 tyś. denarów Jagielońskich.Skarb znaleziono we Wrocławiu w 2000 roku.
Napisano
Gratuluję pomysłu Cirrus. Garnek robi wrażenie na odwiedzających cię ludziach. Pamiętaj jednak również, iż wyobrażenie może urosnąć do rangi żądzy, dlatego nawet PRL-em czasem nie warto się nazbyt chwalić, bo ludzie się nie znają, a jak ma PRL to może ma i...
Dlatego przemyśl temat usypania górki :)
Napisano
Chcecie, żebym zawału dostał :) Ehhhh pewnie niejeden szczęściarz coś takiego znalazł i siedzi cicho jak mysz pod miotłą.

A brukowce co chwilę zmieniają zdanie. Ostatnio w moim regionie Pisali o kontrolach Wojewódzkiego Konserwatora na Aukcjach i ogłoszeniach. A Przedwczoraj brukowiec zamieścił rubrykę o tematyce - DOŁĄCZ DO POSZUKIWACZY SKARBÓW - i stronę znanej stronki o tej tematyce!

ZDECYDUJCIE SIĘ BARANY! Ale dobrze, że zachęcają do poszukiwań w gazetach i o Nas piszą :) Pozdrawiam.
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Dać wszystkim po kolei MD w rękę i po hektarze PGR-owskiego pola do przeorania. Jak wrócą z paroma gwoździami przestaną siać ferment o pozbawianiu kraju dziedzictwa narodowego przez nielegalnych poszukiwaczy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie