Daro76 Napisano 7 Listopad 2007 Autor Napisano 7 Listopad 2007 Witam. Proszę o ID tego dokumentu. I może ktoś wie jaka jest jego wartość ja dałem 3 zł i myśle że się opłacało.
MK Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Książeczka Pracy, pieczęć Urząd przedstawicielstwa spółki Laurahütte, powiat Katowice" (huta w Siemianowicach Śląskich). Reszty można się domyślić :) wartość... dla kogoś interesującego się losami huty, czy zbierającego pamiątki Kreis Kattowitz może jakaś jest, ale dla przeciętnego zbieracza to fajny dodatek który jeśli poszedłby za grosze to by się go wzięło, takie moje zdanie.pozdrawiam
Mirosław Jastrzebski Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 W tym przypadku mamy do czynienia z Zarządem Gminy/Osady Huta Laura, nie spółką huty. Połączenie gmin Siemanowice i Huta Laura dało w 1924 Siemianowice Śląskie.
MK Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Dzięki za korektę, nie znam dobrze historii tych rejonów, jakiekolwiek pomyłki wynikające z tego były bezcelowe.pozdrawiam
Daro76 Napisano 8 Listopad 2007 Autor Napisano 8 Listopad 2007 Wielkie dzięki Panowie. Mam słabość do staroci więc jak zobaczyłem to kupiłem. Pozdro.
Pytanie
Daro76
Witam. Proszę o ID tego dokumentu. I może ktoś wie jaka jest jego wartość ja dałem 3 zł i myśle że się opłacało.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.