GzesioB Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 http://www.debarquement-normandie.com/phpBB2/viewtopic.php?t=3083&postdays=0&postorder=asc&start=180&sid=54aed9546c176ff1b6ff3a2cca4e2efdCoś takiego wygrzebałem,nawet fotka jest.Mógłby to ktoś przetłumaczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 2 Marzec 2008 Autor Share Napisano 2 Marzec 2008 Ej Grzesio to kiedy bedzie ta mapka???? Moze bym mogł w czyms pomóc ,aby bylo szybciej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikus45 Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 Grzesiu,ta mapka to będzie?Czy jest kolejna zagadka XXI w.-pikus45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 23 Marzec 2008 Autor Share Napisano 23 Marzec 2008 Czekam i sie chyba nie doczekam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikus45 Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Jest ciepło można gdzieś skoczyć,a tu mapki brak!!!!!!Coś mi się zdaje że to były przechwałki"-pikus45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikus45 Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Witam.Co nadal cisza z mapką? GzesioB co jest grane,może potrzebna pomoc w redagowaniu.Ja chętnie pomogę!!ktoś. jeszcze chętny do pomocy,zgłaszajcie się ludzie pracujący wsi i miast-pikus45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 31 Marzec 2008 Autor Share Napisano 31 Marzec 2008 Pikus daj spokoj juz z ta mapka. Naopisz do Grzesia to ci powie co jest grane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikus45 Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Ostatni kontakt był na początku marca,myślałem że coś wiadomo w tej sprawie.Może sam Grześ sam napisze co i jak-pikus45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Havacer Napisano 30 Maj 2008 Share Napisano 30 Maj 2008 Witam. Śledzę forum odkrywcy od paru lat, nie zabieram głosu, ale teraz coś napiszę.Mapka, mapka, mapka :) gdzie wasze serce Odkrywcy, gdzie wola zdobycia informacji. chłopaki, w przeciągu 5 lat z pomocą miejscowych dotarłem do 13 w ładnym stanie bunkrów, 2 ruin, pozostałości osiedla, strzelnic i wałów usypanych w podwójny krzyż, szpital polowy z okresu bitwy pod studziankami też jest całkiem niedaleko a na zachód od Czarnego Ługu w lesie same cuda ale to już inna bajka. Mała podpowiedź - 1. Czarny Ług to punkt wyjścia, i penetrowac okolice w promieniu 300 m od osi trasy, z zachodu na wschód i ze wschodu na zachód, jeżeli miniecie figurkę po północnej stronie skrzyzowania polnych dróg bedziecie w 1/3 długosci trasy (mającej na celu odkrycjie wszystkich 13 bunkrów) 2. Szukajcie wysypisk śmieci - napardzej dla wieśników przydatne składowisko śmieci - stary bunkier3. Qwa !! zasypujcie te dołki co je kopiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nico_davout Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Witam,Czy ma ktoś może mapkę do tych bunkrów lub dokładniejszy opis jak trafić tam ze stacji kolejowej PKP w Kruszynie? Z góry dziękuje za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod-PW Napisano 13 Wrzesień 2008 Share Napisano 13 Wrzesień 2008 WitamJest to mój pierwszy post na tym forum. W kwestji bunkrów to do tej pory odnalazłem tylko 5 z pośród tych 13. Chętnie pisał bym się na tę mapkę, może ktoś poda namiary na pozostałe i czy warto wybrać się tam z wykrywaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharki005 Napisano 13 Listopad 2008 Share Napisano 13 Listopad 2008 A macie może pojęcie w jakich odległościach są położone te bunkry od siebie? Wiem że zadaje dość nie typowe pytanko ale jestem członkiem grupy ASG i chcieliśmy z organizować jakąś strzelanke a nawet i pokaz dlatego bardzo proszę o odpowiedź z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekfilip Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Witam jestem mieszkańcem Woli Goryńskiej i chce powiedziec ze to jeszcze nie wszystkie ciekawe obiekty tej okolicy postaram sie wrzucic jeszcze nastepne fotki ktorych tu jeszcze nie ma. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Ciąg dalszy tego tematu w dziale fortyfikacje - 12 bunkier"Ktokolwiek cokolwiek tam znajdzie proszę o info na grzesiob@poczta.fm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Dokladnie, dokładny opis znajdziecie w dziale Fortyfikacje pt. 12 Bunkier".A co do tych strzelanek to lepiej sobie odpuscić. Miejsce to jest owiane bólem i cierpieniem.Proszę moderatora o zamknięcie tego wątka,poniewaz dokładny opis znajduje się gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał9 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Nowe podziemne odkrycie Wolska Dąbrowa prawdopodobnie jeszcze nie zbadane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikus45 Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 A gdzie to jest,może jeszcze jakieś fotki-lepszej jakości!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs903 Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 siema czy ktos mogl by mi wysłac ta mape z umiejscowieniem tych bunkrow znalazłem tylko 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 To jest w miejscowości Karolów.I dawno już spenetrowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 Tylko dziewięć ? Współrzędne pozostałych znajdziesz na tym forum w moich postach.Trochę też jest tu : http://latawce.netstrefa.pl/bunkryradom.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs903 Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Dzięki wielkie znalazłem reszte:)tylko tego tunelu powyzej jeszcze nie widziałem gdzie jest ten Karolów????Można jakies lepsze namiary?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 4 Marzec 2012 Share Napisano 4 Marzec 2012 Lepsze namiary ? Pojechałem ja sobie dziś na Wolską Dąbrowę. By uzyskać zgodę właściciela terenu na przebadanie jego pola.I co ? Ano jakiś 4 debili tydzień temu rozryło mu łąkę zaraz za stodołą.Jak ich zobaczył to uciekli samochodem.Brawo - teraz cała wioska wspólnie z Policją będzie polować na ludzi z wykrywkami.A można było inaczej - legalnie i z zachowaniem podstawowych zasad kultury i dobrego wychowania.Ale po co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciech1 Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 witam. prosiłbym o mapkę na adres igi323232@wp.plw woli bede tylko jeden dzień, więc nie muszą byc wszystkie bunkry. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green Napisano 19 Grudzień 2015 Share Napisano 19 Grudzień 2015 Witam Mieszkam w Woli Goryńskiej(mam kilka Tzw m) Naprawdę Polecam Wpaść i pozwiedzać wszystkie Nie tylko na Woli Goryńskiej bo Bunkry rozciągają się w Taką Linie i są Bardzo blisko siebie to wygląda jak łuk z Mojej strony.Na Samym Czarnym Ługu są 7-8 bunrków a to sąsiadująca wieś bo mieszkam tu ;D do Woli mam kilka I kilka nascie jest na wierzchowinach. Stan Idee jak na swoje Lata. Naprawdę mieszkam tu kilka Lat i widziałem ,rzeczy i trzymałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 27 Grudzień 2015 Share Napisano 27 Grudzień 2015 Zapraszaj , zapraszaj .Na teren poligonu artyleryjskiego nasycony niewypałami.Osoby chcące się rozerwać w szczególności .To jest ziemia święta . Nie tylko dla mnie .Teren albo Cię polubi albo zabije.Patrzysz na las .Las patrzy na Ciebie .Wejść możesz - to twoja decyzja .Czy wyjdziesz - już nie .Możesz kopać ale to las Cię wykopie za brak rozsądku.W nadchodzącym roku życzę zwiedzającym więcej szczęścia niż rozumu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.