Skocz do zawartości

SZUKAM KOMPANA Z BIESZCZAD

SYLSTER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Planuje wyjazd w Bieszczady na kilka dni,chcialbym nawiązac znajomośc z kims miejscowym kto zna teren,moze jest ktoś zainteresowany pomoca i wspólna eksploracja?.Interesuje mnie Bitwa Gorlicka.POZDRAWIAM WSZYSTKICH EKSPLOATATORÓW.
  • Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja też się doczepię:
Bieszczady a Bitwa Gorlicka to dwie różne historie i inne rejony ;)
pzodrawiam
Napisano
a co to hitboy awansowal na forum:D
moge was zabrac w ciekawe miejsce,szukam archiwum UPA,mam namiar na duza jaskinie zamurowna kamieniami,jaskinia jest wieksza niz ta w okolicach miejscowosci Czarna,niezbadana i nigdzie nie opisana,nawet miejscowi o niej nie wiedza,mowimy o okolicy Mucznego i Tarnawy,
namiary mam od chlopakow co w lesie drzewo zrywaja,teraz najlepszy czas bo SG siedzy w samochodach a straz parku ma gdzies lazenie po lesie o tej porze roku,wstepne ogledziny zrobilem i z racji ciezkiej pracy przy wykuwaniu wejscia kazda para rak sie przyda.
Napisano
tylko za bardzo sie nie podłączajcie co by jakichś kłopotów gastrycznych nie było :):) bagnetSS -normalnie z dnia na dzień mnie zadziwiasz –chłopie tobie trza Bogusia W. bo w drobnice to nie ma co wchodzić ! -pozdro
Napisano
Rysiek z Sanoka jestes najblizej tego terenu chetnie mozemy nawiązas wspólprace i jesli jescze ktos jest chetny ,to nie ma sprawy.Jestem z Wawy,kogo zabrac po drodze?Mam samochod terenowy wiec biszczadzkie bezdroza nie sa mi straszne,trzeba tylko kogos kto zna jako tako teren ,zeby nie bladzic po omacku.
Napisano
proponuje wam leszcze:-D-leszcze czyli ludzie nie z bieszczad bez obrazy panowie,bo nawet ty rysiek wiesz ze sanok to nie bieszczady,
a wiec proponuje wam okolice takie jak-muczne ,tarnawa,sianki,autko terenowe sie zabardzo nie przyda bo wszedzie mozna dojechac tak samo jak osobowym,a drogi ktore juz nie istenieja sa dostepne tylko dla quadow lub motocykli ewentualnie pieszo,bo wasko sie zrobilo i czasem dzrzewo na srodku drogi rosnie:-D
zacznijcie w stuposianach,jak droga sie rozwidala kierunki muczne i ustrzyki gorne,jedzcie jak na muczne ujedziecie jakies sto metrow dalej i bedzie droga pod przekaznik tv.tam autko zostawcie i napierajcie sciezka a jak sie sciezka skonczy to w gore na szczyt bedziecie go widziec przed soba jakies pol godziny marszu na same wzniesienie:-D
no i wlasnie to jest wasz cel troche przekopane przezemnie ale takiego szmelcu jak bagnety zapalniki czy inne zardzewiale dziadostwo nie zbieralem:-Dwiec mozecie sie pobawic:-D

na zdjeciu ciekawostka sprzed roku, w/w miejscu znaleziona ,piekne pradwa?powodzenia chlopaki jak cos to pytajcie ,rzadko tu bywam bo czesto w terenie jestem, ale jak cos to sluze pomoca:-Dacha prosze tylko jak cos wam sie nie podoba np.luski nie zabirajcie tego na zlom:-(ja nie zbieram rzeczy ktore was ciesza moze moja dzieci bedzie kiedys cieszyl kawalek luski czy zapalnika z WWI.pozdo.
Napisano

acha najpierw sie zaladowuje zdjecie a pozniej pisze sorry,nastepnym razem bede wiedzial,na zdjeciu nie jakies klamerki ktore juz sie nie sprzedaja przez zalew fake klamerek produkowanych kolo poznania:-(
ale ciekawostak okopowa z WWI.

Napisano
zdjecie sprzed roku ,na tym miejscu ktore wam polecilem:-Dnikt tam nie byl gwarantuje,dwa miechy temu moj kumpel tam byl i potwierdza ze nic nie zostalo zabrane z tego szczytu,takie pytanko dlaczego na moim zdjeciu wyskoczyl napis odkrywca.pl?
Napisano
Hmmm...
... ie jakies klamerki ktore juz sie nie sprzedaja "...
Czyli jak coś się nie sprzedaje to jest szmelc nie znalezisko. Spoko, dobrze wiedzieć.
Łaskawy Pan agnet eses" łaskawie zostawiam Wam fanty i daje namiar na miejscówkę - tylko nie pozabijajcie się jadąc tam, he,he :-)
Napisano
bagnetSS -czy to nie jest zastępczy szpikulec do polowania krowy z I WŚ ? czy to wszystko z twoich fantów ? to faktycznie SG możesz olać :):)-pozdrawiam
Napisano
panowie...

bo mi przez przypadek ręka zadrży i kliknę na usuń temat"... :)

pozdro Hitboy64

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 14:13 10-11-2007
Napisano
Panowie moze i szczerze bagnetSS pokazal miejscowke,choc tak jak on pisze ze bagnety,zapalniki i inne zardzewiale zelastwo nie zbiera to wydaje mi sie to dziwne bo bagnetow nie znajduje sie co kawalek i to w stanie idealnym.A ty bagnetSS skad jestes??
Napisano
Dawno sie tak setnie nie ubawilem czytajac ten topic, panie Bagnet eses, bez urazy ale jak poczytalem panskie wypowiedzi to krowy panu pasac, a nie archiwow po banderowcach szukac ;->, sztraszne rzeczy pan piszesz, ja exploruje Bieszczady od blisko 11 lat, ale takich wstrzasajacych trafien nie mialem.
Zreszta Bieszczady to eldorado dla poszukiwaczy I wojny, a nie szpargałow po rzeznikach spod znaku trójzebych wideł.
Napisano
Wracając do tematu. Planuje kupić wykrywkę ale zanim to zrobię chciałbym nabyć trochę doświadczenia w posługiwaniu się takowym sprzętem. Mieszkam sobie pod Krosnem i z chęciom posaperkuję" jakieś ekipie w Biesach lub w Beskidzie Niskim podpatrując i przyuczając się do wykrywkowego fachu :)
Napisano
Argonauta, co jak co ale nawet moderatorów niektórych forów bagnetSS potrafiłby sklepać po ryjach i zabrać wykrywki, w końcu chłopczyna ponoć atakuje podłódzkie siłownie, ciekawe, czy poznał już smak omnadrenu i deki, tak czy siak proponuję mu spotkanie w Bieszczach z nasza ekipą, jeśli ma do nas jakieś ale". Tylko bez płaczu, jeśli to ktoś inny niż my zostanie poszkodowany.
Żałosne wystąpienie, pomimo tego, że nadal czekam na zdjęcia klamer austriackich adaptowanych do potrzeb UPA (Za moment zapodam wątek o tym na forum PS), potępiam tego kolesia i wnioskuję o całkowite usunięcie go z forum.
Kto jeszcze jest za?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie