Skocz do zawartości
  • 0

Rozbity niemiecki samolot

aniolg

Pytanie

Napisano
witam Panowie

Proawdopobnie natknołem sie na rozbity niemiecki samolot konkretnie jego części , wnioskuje to po aluminiowym nitowanym poszyciu (jego częściami), elemetami pomp , dzwigienek , oraz zapachu paliwa w dole . Mam pytanie czy można gdzieś zidetyfikować tz czy jest kokretna strona z planami elementów samoloty , np me lub innnego, Z miejscowych informacji wynika że pilot wyskoczył ze spadochronem , w lutym 1945r przeżył. Niemcy wycieli to co było nawierzchu a to co zostało w ziemi ne byli wstanie ruszyć. ponieważ maszyna wbiła sie dosyć głeboko w miekki grunt .Sprawa jest w toku wyjaśniana.
  • Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
i jeszce jedno pytanie

tz. WERK w której część samolotu jest umieszczany ? chodzi mi o Me 109 . Czy był jeden czy kilka ?
Napisano
he minoł dzien i nic mówili że odzwonią dzisiaj około 10 godziny czekam na telefon. jak tak dalej pójdzie to niebedzie poco jechać złomiarze dopełnia dzieła !!!!!
Napisano

Zobaczyłem ze mogłem się mylić co do prawidłowego symbolu Elektromotoru 9-14501" ale to sprawdzę już jutro Istniej jeszcze ewentualność iż jest to Umformer taki jak na zdjęciu, postaram się na spokojnie odszukać symbole

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie