Skocz do zawartości
  • 0

Rozbity niemiecki samolot

aniolg

Pytanie

Napisano
witam Panowie

Proawdopobnie natknołem sie na rozbity niemiecki samolot konkretnie jego części , wnioskuje to po aluminiowym nitowanym poszyciu (jego częściami), elemetami pomp , dzwigienek , oraz zapachu paliwa w dole . Mam pytanie czy można gdzieś zidetyfikować tz czy jest kokretna strona z planami elementów samoloty , np me lub innnego, Z miejscowych informacji wynika że pilot wyskoczył ze spadochronem , w lutym 1945r przeżył. Niemcy wycieli to co było nawierzchu a to co zostało w ziemi ne byli wstanie ruszyć. ponieważ maszyna wbiła sie dosyć głeboko w miekki grunt .Sprawa jest w toku wyjaśniana.
  • Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dzisiaj sobota jeszce niezadzwonili . Mam wrażenie że niezabardzo sie interesuje , albo niemają czasu. jutro posaram sie wrzucić zdjecia kolejne
Napisano
No i miałem telefon jestem umówiony w środę dnia 21.listopada w celu wskazania miejsca. Narazie kontakt i przebieg rozmów telefonicznych w dobrych relacjach
Napisano
Witam ponownie
Dla zainteresowanych dalszym losem samolotu !!

Spotkałem sie z Panią Konserwator Zabytków i Panem z Muzeum Techniki Wojskowej w miejscu rozbicia samolotu.
Samo spotkanie przebiegło w miłej atmosferze.
Zobiono zdjecia. Zapoznano sie o obecnym stanem.
Przedstawiłem swoje plany jakie mam wobec dalszej eksploracji.Znalezione elementy przkazałem do dalszej identyfikacji i konserwacji . Nie wyrażono sprzeciwu do dalszej eksploracji miejsca. Obecnie czekam na pisemne zezwolenie na eksplorację przy współpracy z muzeum.
Postaram sie również umieszczć parę fotek na naszym forum
pozdrawiam
Aniolg
Napisano
witam
wiem wiem Kolego SLOT kolega Woodhaven dokładnie pokazał mi w którym miejscu jest. Co do śmigła poprostu staram sie być szczegółowy
pozdr
aniolg
Napisano
Właśnie tyle czasu zajmuje im wystosowanie NAKAZU. Nie czekaj na telefon, tylko na dzwonek do drzwi!

Hehe żartuję oczywiście! :)))) Wszystko będzie OK! na pewno kombinują brygadę i Fundusze, bo z tym u nich to ciężko. Przedwczoraj pisali u nas w gazecie, że brakuje ludzi na stanowiska Archeo. Płacą 7,50 za godz kopania! Jednym słowem śmiechu warte, ale zdobyte doświadczenie bezcenne.

Czekamy na informację o przebiegu działań.

GRATULACJE :)

.
.
.
CirrusCX

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie