Iron Duke Napisano 3 Listopad 2007 Autor Napisano 3 Listopad 2007 Czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć co to jest?
Iron Duke Napisano 3 Listopad 2007 Autor Napisano 3 Listopad 2007 Czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć co to jest?
Gustaw_VW Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 Witam, oczywiście:Pałasz pruski wzór 1889.Wymiary standardowe:- długość 925 mm,- długość głowni 778 mm,- wymiary progu głowni 23mm/6.5mm,- długość pochwy 798 mm.Trzon rękojeści pokryty jaszczurem i opleciony wężykami. Na rękojeści monogram WR II". Oprawa mosiężna. Kosz jelca składany, ozdobiony orłem pruskim. Na progu głowni sygnatura wytwórni oczywiście różna w zależności od producenta :-). Pochwa z jedną ryfką, kółkiem i antabką.
Bocian Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 Ja tylko przypomnę że taki sposób nazywania wątków jest niedopuszczalny.
jacenty2004 Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 O to chodzi! Mnie to też zmyliło. Miałem nadzieje ,że to woła o pomoc jakaś księżniczka zamknięta w wieży.
Pytanie
Iron Duke
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.