Gość Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Witam!I ja też sie pochwale :). A więc dzisiaj ze starego domu wydobyłem: 10 widelcy z 1911, 5 noży WH, 2 łyżki Lfcika, zapalniczkie z łuski, kanister WH, 2książki z 1909 i 1910.Narazie tyle:)Pozd.Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Luty 2004 Share Napisano 3 Luty 2004 Byłem dziś w odwiedzinach w sarym domku po żydach mieszka tam zul który za 10 zł dał mi połazić po strychu. Znalazłem zydowską srebrną cukierniczkę lub szkatułkę jest lekko uszkodona ale po wyczyszczeniu wyszło srebro,i sygnatura. Poza tym kilka starych gazet z lat 1935 i to wszystko. Jednak pójdę tam jeszcze razz bo jest tam tyle pierdołów na strychu iż trzeba kilka godzin a miałem ograniczony czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marop Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 Ja ostatnio znalazłem na strychu jednej chałupy pieknego liscia z żabką i skórzaną pochwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marop Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marop Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 inne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marop Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 Czasem los sie usmiechnie.Pozdr...Marop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 cudny bagnecik gratulacje sam takiego szukam mam niezłego liściaka ale bez piły usunięto ją w polowym warsztacie a głownie zaoksydowano.Mozesz dać parę fotek pochwy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marop Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Niestety wysiadła mi chwilowo cyfra więc zamieszczę tylko te fragmenty.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marop Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 następne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marop Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 żabka bez nitów , troche pęknieta.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marop Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 To tyle Pozdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 dzięki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 zeszły tydzień tzn czwartek:) chata niedaleko mnie 14 km byłem dwa razy raz trafiłem kubek do medyka niemcy a jak byłem w zeszłym tygodniu z kumplem to trafiłem dziwną alu miske z gapą wybitą bardzo dziwny rysunek orła i literka m lub h pod nim ( lezała w gołębniku:P) , kumpel trafił manierke z 40 r leżała przed domem wyrzucona:P a ja w szopie trafiłem buty saperki WH sygnowane RbN em z konca wojny stan mint:]to nasze ostatnie fanty z wypadu naszej ekipy:)aaa i lezał na strychu przedwojenny naped od gramofoinu:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 Witam,ostatnio wytargałem z pewnej pinwicy, Co o tym sądzicie :) ?PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 i jeszcze druga tył szyldu.PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sierhant Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Monsun, ale wypas gratulacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Dzięki, wiem,że fant jest rzadki jak jasna cholera!!!PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Cześć, Sądzę o tym fancie tyle,że takie tablice mozna było znależć jsko szybę zastępczą do okna na strychu chałupy w Prusiech tyle ,że 30 lat temu. Gratu potężne - uwierz w niemożliwe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 heh wczoraj mały wypadzik na jeden dzień kolo Łowicza i wszyły z chatki fanty menazka cark radio z gapą szwabskie i zdjęcie portretowe duże wojaka wp do 39 r:) a od znajomego mojego kuzyna dostałem świadectwo podoficerskie batalionu silnikowego z modlina:) co smieszniejsze jest w ramie a podklądką pod nim sa karty mundurowe dla żolnierzy batalionu sa niewipisane:) a i miedzy warstwą świadectwa a karty była schowana pocztowka z joziem pilsudskim;]fajne fanty jak zrobie foty to podesle za tydzien znmowu tam jade:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 a to moje fanty ze starego domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgieta Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 Stare opuszczone domy w okolicy Zielonej Góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 podczas remontu starego domu jeden pan wydał do przykrycia mebli stare szmaty. to jest kawałek prześcieradła.co znaczy H.U.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislaw1 Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Witam. Podejrzewam ze na tym przescieradle" poprostu wytarla sie reszta napisu ktora brzmi J. E. "Niemoglem sie powstrzymac:>Pozdrawiam T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Witam mam ten sam problem??? co znaczu H.U. ?????? pozdrawiam Krzychu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 ???? powiększenie ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.