Skocz do zawartości

Stare domy !

Gość ariks

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
I ja też sie pochwale :). A więc dzisiaj ze starego domu wydobyłem: 10 widelcy z 1911, 5 noży WH, 2 łyżki Lfcika, zapalniczkie z łuski, kanister WH, 2książki z 1909 i 1910.
Narazie tyle:)
Pozd.Łukasz

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 130
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Byłem dziś w odwiedzinach w sarym domku po żydach mieszka tam zul który za 10 zł dał mi połazić po strychu. Znalazłem zydowską srebrną cukierniczkę lub szkatułkę jest lekko uszkodona ale po wyczyszczeniu wyszło srebro,i sygnatura. Poza tym kilka starych gazet z lat 1935 i to wszystko. Jednak pójdę tam jeszcze razz bo jest tam tyle pierdołów na strychu iż trzeba kilka godzin a miałem ograniczony czas.

• 1 year later...
zeszły tydzień tzn czwartek:) chata niedaleko mnie 14 km byłem dwa razy raz trafiłem kubek do medyka niemcy a jak byłem w zeszłym tygodniu z kumplem to trafiłem dziwną alu miske z gapą wybitą bardzo dziwny rysunek orła i literka m lub h pod nim ( lezała w gołębniku:P) , kumpel trafił manierke z 40 r leżała przed domem wyrzucona:P a ja w szopie trafiłem buty saperki WH sygnowane RbN em z konca wojny stan mint:]
to nasze ostatnie fanty z wypadu naszej ekipy:)
aaa i lezał na strychu przedwojenny naped od gramofoinu:P

Cześć,
Sądzę o tym fancie tyle,że takie tablice mozna było znależć jsko szybę zastępczą do okna na strychu chałupy w Prusiech tyle ,że 30 lat temu. Gratu potężne - uwierz w niemożliwe :)

• 1 month later...
heh wczoraj mały wypadzik na jeden dzień kolo Łowicza i wszyły z chatki fanty menazka cark radio z gapą szwabskie i zdjęcie portretowe duże wojaka wp do 39 r:) a od znajomego mojego kuzyna dostałem świadectwo podoficerskie batalionu silnikowego z modlina:) co smieszniejsze jest w ramie a podklądką pod nim sa karty mundurowe dla żolnierzy batalionu sa niewipisane:) a i miedzy warstwą świadectwa a karty była schowana pocztowka z joziem pilsudskim;]
fajne fanty jak zrobie foty to podesle za tydzien znmowu tam jade:)

• 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie