Skocz do zawartości

1 listopada

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Święte słowa...
Ja po za rodziną odwiedzę pare cmentarzy z Bitwy Łódzkiej z pierwszej wojny i zapalę świeczkę za nich...
pozdr.wolff
Napisano
Na cmentarzu w mojej miejscowości mamy zbiorową mogiłę Powstańców Wielkopolskich, co rok zapalam tam znicz z pamięcią o wszystkich poległych we wszystkich wojnach, a zwłaszcza z mojej rodziny których grobów nie znamy.

To święto zmusza do refleksji o życiu i śmierci.
Napisano
A ja odwiedziłem ostatnio (tj.pare dni temu) kilka cmentarzy 1-wszo wojennych w powiecie Tarnowskim :) TAKA WYCIE3KA Z PRZEWODNIKIEM...

Jak dla mnie bomba! :) Polecam każdemu, spacer i
historia w 1 :) >>> nie powiem ze dzieki temu wynalazlem pare naprawde fajnych miejcowek ( oczywiscie nie na SAMYM cmentarzu!!! )

pZDR! all :)
Napisano

Ten grób nie jest zapomniany, ale na pewno zainteresuje wszystkich wielbicieli polskiej techniki wojskowej - grób Piotra Wilniewczyca, jednego z twórców ViS-a. Warto odwiedzić podczas spaceru po Powązkach...

Napisano

Zapomnianych miejsc jest sporo ale dzięki wysiłkowi wielu z nas, pasjonatów historii dawne cmentarze odzyskują należne im miejsce .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie