Skocz do zawartości

angielska tankietka w LWP?

Kobieras39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
własnie ogladałem na łodz 3 kronike filmową z 45 r na której nasi LWP wcy orali lub siali chlopu pole angielska tankietka (z tyłu miała pług czy siewnik)nie pamietam jej nazwy a tankieteczka na blachach wh , czy potem używano takiego sprzetu w LWP?
Napisano
daj dokładny numer tej kroniki. Albo przybliżoną tematykę. Albo wejdź na pkf.ovh.org i poszukaj po tematyce. Jak by tam nie było to i tak napisz o ogólnej tematyce odcinka - ja skołuje jakieś fotki :)
Napisano
To nie była w zasadzie kronika, tylko program dok. wykorzystujący stare nagrania ( jeśli mówimy o tym samym programie )
P. S. Nie było wtedy czegoś takiego jak LWP.
Napisano
hm hm hm hmmm nie przypominam sobie tam orania tankietką.. może nie mam tej części po prostu albo nie jest to PKF :)

Wrzucę kilka odcinków z okresu maja 45 dzisiaj na YT sobie przeglądniecie.

kanał scotfree05, zapraszam :)
Napisano
Panie Kobieras, w czasie wojny nie było nazwy LWP odnośnie 1 i 2 Armii, było Wojsko Polskie, czy to się komuś podoba czy nie. Wyobraź sobie, że wiem, że napisałeś o tankietce, po wuj tu zajrzałem...
Napisano
Nie mieszajcie, było jak pisałem wcześniej - Utility Tractor, miał jeszcze niezamalowane numery rejestracyjne WH.
Żaden tam Carden-Loyd czy Universal Carrier.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie